SDÜ Tıp'dan Başarılı Bir Operasyon Daha

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2011 20:16
SDÜ Tıp'dan Başarılı Bir Operasyon Daha

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında paintball oynarken geçirdiği kaza sonucu sağ gözünde görme yetisini kaybeden SDÜ öğrencisinin ameliyatı ve tedavisi hakkında bilgi vermek amacıyla SDÜ Hastanesi’nde bir basın toplantısı düzenlendi.

Ameliyat ve tedavi süreci ile ilgili bilgi veren Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Bardak, hastanın sağ gözünün dış tabakasının sağlam olduğunu fakat çarpma sonucu bütün dokularının yırtıldığını, uygulanan tedavi sonrasında ise %90 görme yetisine kavuştuğunu belirtti. Konuşmasının devamında Prof. Bardak, şunları kaydetti:

“Gözün içine girip birbirinden kopmuş olan sinirleri diktik, yerine yerleştirdik ve yapıştırdık. Bu yapıştırdığımız dokuların tekrar canlanabilmesi için gözü özel bir gazla doldurduk. Bu gazın içeride durabilmesi için hastamız 1 aya yakın bir süre yere bakarak istirahat etti. Arkadaki retina tabakasının yırtıkları dikildi, yerinden çıkan mercek ve gözün rengini veren iris tabakasını temizledik. Gözün içerisindeki kopan sinirleri yapıştırdıktan sonra tansiyon oluşabilecek yerler temizlenip aktif olan kanama durduruldu. Tedavisi henüz bitmiş değil, tansiyon sorunun çözümünü bekliyoruz, ender görülen bir vaka olduğu için cihaz konusunda diğer hastanelerden de yardım alıyoruz. Tedavi basamak basamak ilerliyor. Estetik açıdan da hastanın sıkıntı çekmemesi için aynı göz rengine sahip protez takılacak.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.