SDÜ Tıp’tan Doç. Dr. Koçer’e Veda

SDÜ Tıp’tan Doç. Dr. Koçer’e Veda

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ağustos 2018 09:30
SDÜ Tıp’tan Doç. Dr. Koçer’e Veda

Uzun yıllar SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı’nda hizmet veren Doç.Dr. Murat Koçer’in hastanedeki görevinden ayrılması sebebiyle bir tören düzenlendi.

SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programda, Tıp Fakültesi ve hastane idarecileri, öğretim üyeleri, asistan hekimler, Tıbbi Onkoloji bölümü çalışanları ve Doç.Dr. Koçer’in hastaları ile hasta yakınları katılım gösterdi.

Törende ilk olarak Koçer’in özgeçmişi okundu ve arkasından Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alim Koşar bir konuşma yaptı. Koşar, konuşmasında “Vedaları sevmiyoruz hüzünlü olduğu için o yüzden bu programı bir teşekkür toplantısı olarak planladık. Murat hocamız hep burada bizimleydi, hastanemize yıllarını verdi. Ben sağlık alanındaki emeğin daha büyük olduğunu düşünüyorum. Murat Hocamızın hem eğitim hem de hizmet anlamında çok büyük katkıları oldu. Bizler Murat Hocamızı bırakmak istemedik fakat şartlar kendi hayatı bir noktadan sonra müdahil olamıyorsunuz inşallah gittiği yerde de mutlu olur.

Kendisi tekrar hastanemize dönmek isterse bizler memnuniyetle kabul ederiz. Çünkü onun gibi bilim insanlarına çok ihtiyaç var. Murat Hocamız yıllarca Onkoloji bölümünde tek başına görev yaptı yükü çoktu ve hiçbir zaman bunu problem yapmadı. Kendisine kurum adına çok teşekkür ediyoruz çünkü beklentisi olmadan gönülden çalıştı. Bunun maddi manevi karşılığı yoktur. Kendisini seviyoruz inşallah çok mutlu olur” dedi.

BURANIN BİR FERDİ OLARAK KALACAĞIM
Daha sonrasında kürsüye gelen Koçer duygularını şöyle aktardı, “Dile kolay, aralıklarla 23 yıl… İlk olarak 1995 yılında SDÜ İç Hastalıkları bölümüne asistan olarak başladığımda buranın da ilk asistanlarındandım. SDÜ’nün bana çok şey kattığını düşünüyorum. Sonrasında 2000 yılında iç hastalıkları uzmanı olarak mezun oldum ve gittiğim yerde burayı gururla iftiharla temsil ettiğimi düşünüyorum. 2007 yılında tekrar buraya geldim, 2009’da akademik hayatıma burada başladım ve hep birlikte sekreterinden hemşiresinde, değerli hocalarımızla bu üniteyi çok iyi yerlere getirdiğimizi düşünüyorum. Bundan sonra çok değerli arkadaşım Bülent Beye burayı teslim ediyorum ama SDÜ'nün bir ferdi olarak kalacağım ve buraya katkım sürecek.”
İç Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Bilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Güçhan Alanoğlu bir konuşma yaparak, “Muratla sahiden iyi bir ikili olarak çalıştık ve güzel bir tempo tutturduk, kendisi meslek arkadaşım değil, kardeşim düzeyindedir ailesi ve çocukları da. O nedenle biraz yoğun duygular içerisindeyim. Ama şuna da seviniyorum iyi bir merkeze gidiyor bu da bizim için bir avuntu. Murat benim için sahiden özelsin. Buradaki başarını orada da devam ettireceğini adım gibi eminim” diye konuştu.
Sonrasında Onkoloji birimi çalışanları ve Koçer’in hastaları da katılımcılarla duygularını paylaştı.

Programda ayrıca SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Alim Koşar, Doç.Dr. Murat Koçer’i sahneye davet ederek plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum