SDÜ Tıp’tan Yüzde 200 Fark Açıklaması

Ocak ayında TBMM'nde kanunlaşan Torba Yasa kapsamında üniversite hastanelerinde de vatandaştan yüzde 200'e kadar fark alınmasına izin verildi. Peki hangi koşullarda o fark talep edilecek?

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2014 17:53
SDÜ Tıp’tan Yüzde 200 Fark Açıklaması

Ajans32’nin okuyucularıyla “SDÜ Tıp'da % 200 Fark Dönemi Başladı” başlığıyla paylaştığı habere SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yetkililerinden açıklama geldi.

Yapılan açıklamada söz konusu farkın sadece ‘Öğretim üyesinden özel muayene istendiğinde’ talep edildiğine dikkat çekildi.
Açıklamada “Mevcut haberde tüm poliklinik hizmetlerinden (özel hastanelerde olduğu gibi) rutin fark alındığı anlaşılmaktadır. Oysa; “15 Ocak'ta kanunlaşan yasa içeriğinde, üniversite hastanelerine başvurularında, hastalar tarafından öğretim üyesinden özel muayene istendiğinde fark alınması hakkı tanınmıştır. Bu çerçevede SDÜ Araştırma Uygulama Hastanemizde de özel muayene talep edildiği taktirde bu prosedür işletilmektedir. Rutin poliklinik hizmetlerimiz herhangi bir fark talep edilmeksizin devam etmektedir” denildi.

O HABER İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.