SDÜ Türkiye’nin En İyi Kampüslerinden Birisi

2016 lisans yerleştirmede en çok tercih edilen 5’inci üniversitenin SDÜ olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı, Önümüzdeki yıl 100 bini geçeceğiz. Demek ki yaşanabilir bir şehirde tercih edilebilir bir üniversite olduğu kesinleşti” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Eylül 2016 13:38
SDÜ Türkiye’nin En İyi Kampüslerinden Birisi

2016 Lisans Yerleştirme Sonuçlarına göre Türkiye’nin en çok tercih edilen 5’inci üniversitesi Süleyman Demirel Üniversitesi oldu. SDÜ’yü bu yıl 18 bin tercih etti. Bu yılki tercihlerin sonucunda önlisans programlarında yüzde 91, fakültelerde yüzde 95 doluluk oranına oluştu.

En fazla tercih edilen üniversite listesindeki ilk 3’te olanların açıköğretim fakülteleri bulunan üniversiteler olduğuna dikkat çeken SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, “Önümüzdeki yıl 100 bini geçeceğiz. Demek ki yaşanabilir bir şehirde tercih edilebilir bir üniversite olduğu kesinleşti” dedi.

ÖRGÜN EĞİTİMDE İKİNCİYİZ BAZEN BİRİNCİYİZ

Prof. Dr. Çarıkçı, “En çok tercih edilen 5’inci üniversiteyiz. Yani tercih kodlamalarında en çok kodlanan 5’inci üniversite. Fakat burada şunu belirtmek gerekiyor; ilk 3’tekiler açıköğretim fakülteleri olan üniversiteler. Dolayısıyla örgün eğitimde ikinciyiz bazen birinciyiz. Selçuk Üniversitesi’yle yarışıyoruz. Kontenjan olarak YÖK’ün bu yıl en çok kontenjan verdiği birinci üniversiteyiz. SDÜ’nün bu yol nüfusu 86-88 bine ulaşacak, seneye 100 bini geçecek. Bu çok büyük bir üniversite. Demek ki Isparta üniversite şehir oldu. Kontenjanlarımız, doluluk oranlarımız her sene olduğu gibi çok yüksek. Isparta’ya bu sene 20 bin yeni öğrenci getirmiş olacağız. O nedenle biz gururluyuz. Üniversitenin yaşanabilir bir şehirde tercih edilebilir bir üniversite olduğu kesin” dedi.

SDÜ Türkiye’nin en iyi kampüslerinden birisi Türkiye’nin en güzel kampusuna sahip olduklarını vurgulayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, “Üniversitemiz güzel bir üniversite. Kampusumuz fiziksel, sosyal ve spor tesisleri açısından Türkiye’nin en iyi kampuslarından birisi. Şehir en güzel şehirlerinden birisi. Şehir kurumlarıyla, medyasıyla, vatandaşıyla sahip çıkıyor. Bu onur verici bir şey. Bu bir senelik dilimde olsun, 15 Temmuz’dan sonra olsun üniversite temizliğini yapacak, safralarını atacak ve üniversite çok yerleşik sağlam bir şekilde yoluna devam edecek. Kurumlararası sinerjiyi oluşturan bu başarının altında etkisi tüm milletvekillerimize başta Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e çok teşekkür ediyorum. Özellikle maliye, kalkınma ve sağlık bakanlığına yaptığımız yer projede bize hızlı destek veriyor. Bu bizim işimizi çok kolaylaştırıyor. Bu oranların elde edilmesinde onun büyük etkisi var. ikincisi gerek giden sayın valimiz, gerekse görevde olan Valimiz Şehmus bey, hangi projeyi talep edersek, hızlı ve olumlu bir şekilde cevap veriyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum