SDÜ Ünilig'de Neden Yok?

60 bin öğrencisi bulunan SDÜ, tüm giderlerin Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından karşılanmasına rağmen ÜNİLİG maçlarına katılmaması tepkilere neden oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Kasım 2013 18:18
SDÜ Ünilig'de Neden Yok?

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin bu yıl Üniversitelerarası Lig (ÜNİLİG) maçlarına katılmaması tepkilere neden oldu. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun tam destek verdiği ÜNİLİG karşılaşmalarına katılınmaması spor kamuoyunun dikkatlerinden kaçmadı.

FEDERASYON GİDERLERİ KARŞILIYORDU
Türkiye Voleybol Federasyonu’nun bu karşılaşmalar için her maçına sporcu başına 150, 15 kişilik takıma ise 2250 TL verdiği öğrenildi. Halbuki SDÜ, Atatürk Spor Salonu gibi büyük bir komplekse sahipti.

TESİS VAR, TAKIM DAHİ ÇIKARTILMADI
SDÜ, tüm giderlerin Voleybol Federasyonu tarafından karşılanmasına rağmen kızlarda ve erkeklerde katılmamamasının ardından voleybol camiası tarafından çeşitli yorumlar yapıldı.

CAMİADAN TEPKİ
“60 bin öğrencisi bulunan SDÜ’nün Üniversitelerarası Lig (ÜNİLİG) maçlarına katılmaması bizleri üzmüştür. Çok daha küçük üniversiteler bu liglere katılmak için başvurdular. Deplasman maçları dahi Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından ödeniyor. Ancak çok güzel bir salonu olan SDÜ’nün her türlü imkanı olmasına rağmen bu maçlara katılmaması hayret verici bir durumdur. Çoğu üniversitenin Bölgesel Lig’de ve profesyonel liglerde takımları bulunurken SDÜ’nün takımı dahi yok. Kendisi de boş zamanlarında ekip arkadaşları voleybol maçları yapan Sayın SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu’nun spora bakış açısını biliyoruz. Ancak Rektör Bey’in bu konuya eğilmesini bekliyoruz” dediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum