SDÜ Uyku Merkezine Pek Çok İlden Hasta Geliyor

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akkaya 2010 yılında kurulan uyku merkezinin sadece bölgeye değil ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2012 15:43
SDÜ Uyku Merkezine Pek Çok İlden Hasta Geliyor

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akkaya 2010 yılında kurulan uyku merkezinin sadece bölgeye değil Türkiye'nin dört bir yanına hizmet verdiğini açıkladıUykudaki solunum bozukluklarının horlamalar, sabahları baş ağrısı, yorgunluk hissi gibi etkenlerle kendini gösterdiğini söyleyen Prof.Dr. Akkaya, bu tür rahatsızlıkların ek ücret alınmadan tedavi edilebildiğini açıkladı.

Prof.Dr. Akkay Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akkaya 2010 yılında kurulan uyku merkezinin sadece bölgeye değil Türkiye'nin dört bir yanına hizmet verdiğini açıkladı.

Uykudaki solunum bozukluklarının horlamalar, sabahları baş ağrısı, yorgunluk hissi gibi etkenlerle kendini gösterdiğini söyleyen Prof.Dr. Akkaya, bu tür rahatsızlıkların ek ücret alınmadan tedavi edilebildiğini açıkladı.

Prof.Dr. Akkaya hastaların laboratuvarda bir akşam yatırıldığını ve uyku halinde iken izlendiğini belirterek, “Burada beyin hareketleri, göz hareketleri, solunum hareketleri, solunum durmaları, kanda oksijen düzeyi, karbondioksit düzeyi, bacak hareketleri, kalp atımları ve hareketleri, karın hareketleri sabaha kadar bilgisayar ortamında tespit ediliyor. Uyku sırasında hastanın hormonları, anormal hareketleri bilgisayarda kaydedilip, incelenip rapor haline getiriliyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.