SDÜ Vali Memduh Oğuz’u Fahri Doktoru Olarak Uğurladı

Isparta Valisi Memduh Oğuz’un emekliye ayrılması nedeniyle düzenlenen veda ve fahri doktora töreni Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Temmuz 2013 17:49
SDÜ Vali Memduh Oğuz’u Fahri Doktoru Olarak Uğurladı

SDÜ öğretim elemanlarının sunduğu müzik dinletisiyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, halk olarak millete hizmetkârlık yapmış insanların ödüllendirilmesi gerektiğini belirtirken, düzenlemiş oldukları fahri doktora töreniyle geleceğin liderlerine ufuk açarak yol gösterdiklerini dile getirdi.



“Ülkelerin kalkınmaları, devletin örgütsel yapısını iyi bir şekilde ortaya koymasıyla mümkün olur” diyen İbicioğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Gelişen, değişen dünyaya paralel olarak her şey merkezden idare edilemez. Merkez, tek başına idare etmeye çalıştığı zaman kararlarda yavaşlama ve bürokratikleşme meydana gelir. Türkiye, özellikle son yıllarda yereli güçlendirmeye çalışmaktadır. Her ilin, ilçenin, beldenin başındaki yöneticilerin kabiliyeti, devletin fonksiyonlarını icra etmesinde çok önemli işleve sahip. Yöneticinin görevini, bir görev olmasının ötesinde liderlik ruhuyla, ibadet aşkıyla yapması, toplumu kucaklaması, topluma vizyon belirlemesi, ortak aklı uygulaması çok önemli”

Vali Oğuz’un, halkla iç içe olan, problemlere çözüm üreten, herkese eşit yaklaşan bir vali olduğunu dile getiren İbicioğlu, “Bizim için çok değerli olan valimiz, SDÜ’nün her zaman yanında olmuş, Isparta’nın ilim şehri olmasına, tarihinin ortaya çıkarılmasında, marka şehir olmasına büyük katkı sağlamıştır” dedi.



Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise SDÜ’de bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali Memduh Oğuz’a hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ise “ Vali Memduh Oğuz, bizlere rehberlik eden, yol gösteren bir büyüğümüz. Yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da mülki amirliğin, sorumluluğu büyük bir görev olduğunu belirterek güzel eserler bırakan insanların her zaman hatırlanacağını ifade ederek “Vali Memduh Oğuz, Türkiye’nin her yerinde görev yapmış, çevresinde sevgi çemberi oluşturmuş bir vali.” dedi.



Konuşmaların ardından Memduh Oğuz’un hayat hikayesini konu alan ve SDÜ Kurumsal İletişim Merkezi’nce hazırlanan “Isparta Sevdalısı Bir Bilge”adlı kısa film izlendi. Daha sonra Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ Senatosunun fahri doktora verilmesi kararını okuyarak Vali Memduh Oğuz’a biniş giydirdi ve fahri doktora belgesini sundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum