SDÜ Verdiği Sözü Tutamadı

Kampus sahasında apart projesini hayata geçirmeye hazırlanan SDÜ’nün aynı hassasiyeti İletişim Fakültesine öğrenci alımı konusunda göstermemesi tepkilere yol açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2013 13:50
SDÜ Verdiği Sözü Tutamadı

YÖK, SDÜ İletişim Fakültesi’ne ek yerleştirme ile öğrenci alımına yine vize vermezken, bulunan öğretim üyelerinin iletişim fakültesi kriterlerine uygun nitelik ve nicelikte olmadığı iddia edildi. Bir başka iddiaya göre ise süreç iyi yönetilmediği için tren kaçtı

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin 16. Fakültesi olarak 3 Temmuz 2011 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan İletişim Fakültesi aradan geçen 3 yıla rağmen hala öğrenci alımı yapamadı. Kampus sahasında 35 yıllığına yap işlet devret modeli ile iki bin kişilik apart ve aktivite alanı projesini hayata geçirmeye hazırlanan SDÜ yönetiminin aynı hassasiyeti yıllardır İletişim Fakültesini işlev hale getirme yönünde gösterememesi üzüntüyle karşılanıyor.

YÖK’TEN BU YIL DA ÖĞRENCİ ALIMINA VİZE ÇIKMADI
Aslında SDÜ İletişim Fakültesi’ne öğrenci alınmayacağına yönelik Haziran ayında Isparta Basının da haberler çıkmıştı. “Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İletişim Fakültesi'ne bu yıl da öğrenci alamayacak. SDÜ Rektörlüğü, 1 öğretim üyesi kadro eksikliğini dolduramayınca YÖK'ten yine vize çıkmadı” şeklinde yer alan haberde “YÖK, SDÜ İletişim Fakültesi'ne nicelik ve nitelik açısından yeterli olmadığı gerekçesiyle önümüzdeki akademik yılda öğrenci alınmamasına karar verdi. 2 öğretim üyesinin bulunduğu İletişim Fakültesi'ne 2013- 2014 akademik yılında öğrenci alınması yönündeki başvuru YÖK'te değerlendirildi. YÖK'ten gelen yazıda İletişim Fakültesi'nin nicelik ve nitelik açısından yeterli olmadığı gerekçesiyle önümüzdeki yıl öğrenci alınmayacağı bildirildi. İletişim Fakültesi'ne 2012-2013 akademik yılında da öğrenci alınamamıştı” ifadelerine yer verilmişti.

TAMER NE DEMİŞTİ ?
Ancak SDÜ İletişim Fakültesi’ne öğrenci alınmayacağına yönelik haberlerden sonra SDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Numan Tamer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “ek kontenjan ile Fakültemize öğrenci alınacaktır” demiş ve basında çıkan haberleri yalanlamıştı. Prof. Dr. Numan Tamer, açıklamasında şunları dile getirmişti.

“Isparta’da yayın yapan bazı medya organlarında İletişim Fakültesine ŞOK’ başlığı ile eksik bilgiler içeren haberler yayınlanmıştır. Haberlerde 1 öğretim üyesi eksikliği nedeniyle YÖKün İletişim Fakültesinin öğrenci almasına izin vermediği’ belirtilerek, öğretim üyesini almadığı için idaremiz suçlu olarak gösterilmiştir.

Gelişmeler ve son durum haberde belirtildiği gibi değildir, haberdeki bilgiler eksiktir. Şöyle ki: İletişim Fakültemize öğrenci alınması için gerekli olan 3 öğretim üyesinden 2’sinin alımı için 2012 yılında ilana çıkılmış ve öğretim üyelerimiz üniversitemize kazandırılmıştır. Üçüncü öğretim üyesi için de Mayıs ayı içinde ilana çıkılmış, başvurular tamamlanmış ve sınav süreci devam etmektedir. Kısa süre içinde İletişim Fakültemize üçüncü öğretim üyemizi kazandırıp, ek kontenjan ile Fakültemize öğrenci alınacaktır. SDÜ yönetimi olarak, üniversitemizi büyütmek, daha fazla öğrenci almak için yoğun bir çaba sarfederken, eksik bilgilerle yapılan haberler ve kamuoyunun yanlış bilgilendirmesi üzücüdür”

BASINI YALANLADI AMA YÖK’TEN DE BEKLENEN KARAR ÇIKMADI
SDÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Numan Tamer, ek kontenjanla İletişim Fakültesine öğrenci alımı yapılacağını duyurmasına rağmen YÖK’ün açıkladığı ek kontenjan listesinde SDÜ İletişim fakültesine öğrenci alımına ilişkin herhangi bir bilginin bulunmaması büyük hayal kırıklığı yarattı.

BULUNAN ÖĞRETİM ÜYELERİ İLETİŞİM
FAKÜLTESİNE UYGUN KRİTERLERDE DEĞİL İDDİASI…

YÖK geçtiğimiz yıllarda İletişim Fakültesi’ne öğrenci alınmamasına gerekçe olarak öğretim üyesi kadrosundaki eksikliği göstermişti. Ancak SDÜ bu kadro eksikliğini ek yerleştirme ile gidermesine rağmen YÖK’ün yine ek yerleştirme de bile İletişim fakültesine öğrenci alımına izin vermemesi hayretle karşılandı.

Kimilerine göre bu durumun tek sorumlusu SDÜ yönetimi. YÖK ile yaşanan iletişimsizlik ve diyalog sorunu var olan iletişim fakültesini işler hale getiremiyor. Diğer bir iddia ise İletişim Fakültesi’ndeki akademik kadronun tamamlanması amacıyla alınan öğretim üyelerinin iletişim fakültesi kritirlerine uygun nitelikte olmadıkları yönünde. Şimdi herkesin merakla beklediği 2011 yılında kurulan İletişim Fakültesinin ne zaman öğrenci alacağı ve SDÜ yönetiminin bu iddialara nasıl cevap vereceği. Bunu hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum