SDÜ Yaz Spor Okulu 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

SDÜ Yaz Spor Okulu 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2018 13:28
SDÜ Yaz Spor Okulu 2018-2019 Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaz Spor Okulu açıldı. Yaz spor okulu kapsamında öğrencilere gün içerisinde 9 farklı spor branşında eğitim veriliyor. Ayrıca zekâ oyunları ve sosyal etkinlikler düzenleniyor. İlk dönem 20 Temmuz'da tamamlanacak. İkinci dönem etkinlikleri ise 23 Temmuz - 17 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapılacak.

SDÜ Yaz Okulu, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 3 ayrı takvim içerisinde planlandı. Hâlihazırda devam eden birinci dönem 20 Temmuz 2018’de bitecek. İkinci dönem ise 23 Temmuz- 17 Ağustos 2018 tarihleri arasında hayata geçirilecek. İkinci dönem için kayıtlar 16- 20 Temmuz 2018 tarihleri arasında SDÜ Doğu Yerleşkesi 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu'nda alınacak.

Programa katılım sadece SDÜ personelinin ailesiyle sınırlı değil; program, katılım koşullarını sağlayabilen herkese açık.

SDÜ Yaz Spor Okulu 3. Dönemi ise 27 Ağustos - 14 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak.

11 spor branşı kursu, zekâ oyunları ve sosyal etkinlikler, Atatürk Spor Salonu, 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu ve Batı Yerleşkesi'ndeki tenis kortu ve spor tesislerinde yapılacak.

-Çocukların gelişim çağına uygun şekilde tasarım yaptık
Dr. Öğretim Üyesi Mahmut Alp, SDÜ Yaz Spor Okulu için çocukların gelişim çağı özelliklerine uygun olacak şekilde bir planlama yapıldığını söyledi. Sağlıklı bir hayat için düzenli ve dengeli spor yapmanın değerine atıf yapan Dr. Öğr. Üyesi Alp, şöyle dedi:

“Özellikle çocuklarda spor kültürü çok daha önemlidir. Gelişim çağındaki çocukların fiziksel, fizyolojik ve motorik özelliklerine olumlu katkılar sağlayacak şekilde bir planlama yaptık.

Çocuklara step-aerobik, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, jimnastik, futsal, tırmanış ve masa tenisi eğitimi veriyoruz. Ayrıca gün içerisinde sosyal etkinlikler ve rekreasyonel oyunlar gerçekleştiriyoruz. Çocukların sağlıklı, bilgi yüklü ve verimli bir yaz dönemi geçirmeleri için tüm imkânları seferber ediyoruz.

Eğitimler Spor Bilimleri Fakültesi'nden 11 uzman eğitmen yönetiminde bilimsel yöntemlerle gerçekleştiriliyor. Ayrıca Spor Bilimleri Fakültesi'nde lisans eğitimi alan ve yarı zamanlı çalışan 11 öğrencimiz de sürece dâhil edilmiş durumda.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum