SDÜ Yönetimi Bu Ay BAKA’ya Çalıştı !

Süleyman Demirel Üniversitesi Yönetim Kurlunun bu ay toplantı gündeminde yer alan konuların 16 maddesinden 7’si BAKA’ya sunulacak projeler oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2012 16:33
SDÜ Yönetimi Bu Ay BAKA’ya Çalıştı !

Rektörlüğe geldiği andan itibaren Üniversiteye Ticari kazanım sağlamayı hedeflediğini belirten Rektör İbicioğlu sonunda kaynağı buldu.  

Örneği ise Süleyman Demirel Üniversitesinin bu ay ki yönetim kurulu toplantısından. Yönetim kurulu toplantısında yer alan 16 gündem maddesinden 7’ si BAKA’ya sunulacak projelerle ilgili değerlendirmeler oldu.  

3 ilin ortağı olarak, içine aldığı illerde; Vizyonu ‘Sürdürülebilir yerel kalkınmada öncü ve etkin, uluslararası tanınırlığa sahip bir Ajans olmak’, Misyonu ise Isparta, Burdur ve Antalya’nın sürdürülebilir kalkınması için bütüncül bir yaklaşım ile yerel potansiyeli harekete geçirecek katılımcı araçlar geliştirmek ve uygulamak’ olan BAKA adeta Üniversitelerin ekonomik kaynağı gibi görülmeye başlandı.  

İşte SDÜ Yönetim Kurulu Kararı:

5.Üniversitemiz Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezince BAKA’ya "Cam Tüplü Canlı Hediyelik Gül Prototipi Geliştirilmesi" başlıklı bir proje sunulmasına ve projenin başarılı olması durumunda uygulanmasına, sunulan projede kurumumuzu temsile, ilzama ve proje belgelerini imzalamaya, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği’nin 26.maddesi uyarınca açılacak proje hesabını açmaya, bu hesaba para aktarmaya ve bu hesaptan harcama yapmaya Doç. Dr. Fatih Ali CANLI’nın yetkili kılınmasına ve toplam bütçesi 287.600,00 TL olan projenin Üniversite bütçesinden ödenmesi gereken %20’lik tutarın 25.000,00 TL’sini Güneykent Belediyesi ödemeye taahhüt ettiğinden; Üniversitemizin sadece 32.500,00 TL’lik taahhütünün uygunluğuna karar verildi.

6.Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde BAKA’ya sunulmak üzere hazırlanmış olan "Altı farklı biopestisit preparatın bazı önemli biber zararlılarına karşı etkinliği" başlıklı bir proje sunulmasına ve projenin başarılı olması halinde uygulanmasına, sunulan projede Üniversitemizi temsilen, ilzama ve proje belgelerini imzalamaya, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği’nin 26. maddesi uyarınca proje hesabı açmaya, bu hesaba para aktarmaya ve bu hesaptan harcama yapmaya Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail KARACA’nın yetkili kılınmasına ilişkin teklif kabul edildi.

7.Batı Akdeniz Kalkınma Ajansına sunulmak üzere hazırlanmış olan "Doku Kültürü Teknikleriyle Hastalıktan Ari Meyve Anaçlarının Üretimi ve Farklı Abiyotik Stres Koşullarında Adaptasyonlarının Araştırılması" başlıklı bir proje sunulmasına ve projenin başarılı olması halinde uygulanmasına, sunulan projede Üniversitemizi temsilen, ilzama ve proje belgelerini imzalamaya, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği’nin 26. maddesi uyarınca proje hesabı açmaya, bu hesaba para aktarmaya ve bu hesaptan harcama yapmaya Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Şerife Evrim ARICI’nın yetkili kılınmasına ilişkin teklif kabul edildi.

8.Ar-Ge ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde BAKA’ya sunulmak üzere hazırlanan "Mermerciliğe destek laboratuarı altyapısının oluşturulması" başlıklı bir proje sunulmasına ve projenin başarılı olması halinde uygulanmasına, sunulan projede Üniversitemizi temsilen, ilzama ve proje belgelerini imzalamaya, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği’nin 26. maddesi uyarınca proje hesabı açmaya, bu hesaba para aktarmaya ve bu hesaptan harcama yapmaya Üniversitemiz Jeotermal Enerji, Yeraltı Suyu ve Mineral Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünde görevli Dr. Yusuf ATEŞ’in yetkili kılınmasına ilişkin teklif kabul edildi.

9.Ar-Ge ve Yenilikçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı çerçevesinde BAKA’ya sunulmak üzere hazırlanan "Isparta ve yakın çevresinin jeotermal potansiyelinin araştırılması" başlıklı bir proje sunulmasına ve projenin başarılı olması halinde uygulanmasına, sunulan projede Üniversitemizi temsilen, ilzama ve proje belgelerini imzalamaya, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği’nin 26. maddesi uyarınca proje hesabı açmaya, bu hesaba para aktarmaya ve bu hesaptan harcama yapmaya Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat ÖZGÜR’ün yetkili kılınmasına ilişkin teklif kabul edildi.

10.Batı Akdeniz Kalkınma Ajansına sunulmak üzere hazırlanmış olan "Gül atıklarından solucan gübresi elde edilerek Isparta yağ gülünde (Rosa damescena Mill.) verim ve kalitenin arttırılması" başlıklı bir proje sunulmasına ve projenin başarılı olması halinde uygulanmasına, sunulan projede Üniversitemizi temsilen, ilzama ve proje belgelerini imzalamaya, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği’nin 26. maddesi uyarınca proje hesabı açmaya, bu hesaba para aktarmaya ve bu hesaptan harcama yapmaya Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan ÖZÇELİK’in yetkili kılınmasına ilişkin teklif kabul edildi.

11.Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Münire ÇİFTÇİ ve ayrıca Esat CEVİT’in birlikte hazırladıkları "Giyimde Renklerin Uyumu" isimli kitabın basımına ilişkin teklif kabul edildi.

16.Isparta İnşaatçılar, Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkar Odası tarafından Batı Akdeniz Kalkınma ajansına sunulacak olan "Mobilya Sektörünün Kalite ve İstihdamının Artırılması ile Sektörde AR-GE ve Yenilik Çalışmaları" başlıklı projede Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulunun proje ortağı olarak yer almasına ilişkin teklif kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum