SDÜ'de Adrese Teslim İhale İddiası

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun, ihaleye fesat katıştırma davası ile ilgili tanık sıfatıyla dün mahkemeye ifade vermişti. İşte ihaleye fesat karıştırma davasının ayrıntıları.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2014 13:52
SDÜ'de Adrese Teslim İhale İddiası

Medyaakdeniz'in haberine göre; "Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından ihaleye çıkarılan Çay Kahve Kek Simit Cafe isletmesinin dikkat çeken yönleri.

Süleyman Demirel Üniversitesi, 17 Ekim 2012 tarihinde Batı Yerleşkesinde bulunan Çay Kahve Kek Simit Cafe işletmesini ihaleye çıkardı. İhaleye son başvuru tarihi 15 Ekim 2012 olarak belirlendiği halde, ihaleyi 16 Ekim 2012 tahinde, yani ihale başvuru bitiş tarihinden bir gün sonra ihale başvurusu yapan bir şirketin kazandığı iddia edildi.

ÖNEMLİ İDDİALAR
İhale için başvuran bir şirket daha vardı. Bu şirket ihale son başvuru tarihi yani 15 Ekim 2012 tarihinden önce ihale başvurusu yaptı. Şirketin yaptığı bu başvuru üniversite tarafından kabul edilmediği öğrenilirken, şirket üniversiteye ihale başvurusunun neden kabul edilmediğini soran bir dilekçe gönderdi. Gönderilen dilekçenin ardından 22 Ekim 2012 tarihinde şirkete üniversite tarafından bir cevap geldi. Üniversite tarafından gönderilen cevapta, ‘Şirketiniz ihale başvuru bitiş tarihinden sonra başvurdu, bu nedenle ihale başvuru kabul edilmedi’ şeklinde olduğu iddia edildi.

Çay Kahve Kek Simit Cafe işletmesinin ihalesi 17 Ekim 2012 tarihinde sonuçlandırıldı. Fakat yapılan ihalede çarpıcı bir ayrıntı dikkatten kaçmadı. İhale Başvurusu 15 Ekim 2012 tarihinde bittiği biliniyordu. Ama bu çarpıcı ayrıntı doğrultusunda ihale başvurusu kabul edilmeyen şirket haricinde bir şirket daha ihaleye başvuru yaptı. Ancak kafaları karıştıran teferruat, diğer şirketin 16 Ekim 2012 tarihinde yani ihale başvuru süresinden bir gün sonraydı. O şirketin ihale başvurusu kabul edildi. Kabul edilen ihale başvurusu sonucunda 17 Ekim 2012 tarihinde yapılan Çay Kahve Kek Simit Cafe ihalesi bu şirkete verildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum