SDÜ'de Ahmet Mithat Paneli Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, SDÜ Türk Dili Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Isparta Bilimsel Düşünce Topluluğu işbirliğiyle “Ölümünün 100. Yılında Ahmet Mithat Efendi’yi Yeniden Okumak” isimli bir pa

Yayınlanma:
SDÜ'de Ahmet Mithat Paneli Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, SDÜ Türk Dili Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Isparta Bilimsel Düşünce Topluluğu işbirliğiyle “Ölümünün 100. Yılında Ahmet Mithat Efendi’yi Yeniden Okumak” isimli bir panel düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerekçeleştirilen panelde, Tanzimat Dönemi yazarlarından Ahmet Mithat Efendi’nin hayatı, eğitimi, yazıları hakkında bilgiler verildi.

Konuya ilişkin olarak SDÜ Basın merkezinden şu açıklama yapıldı: “Panelde ilk olarak konuşan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Gökçek, ilk anlatı örnekleri veren Ahmet Mithat’ın gazeteciliğin dışında tarih, coğrafya, din ve felsefeye ilgi duymuş çok yönlü bir yazar olduğunu belirtti. Mithat’ın eserleri hakkında bilgi veren Gökçek, “Edebiyat bir kurgudur. Anlatmanın kendisi önemlidir. Ahmet Mithat Efendi de bunun farkına varan önemli bir yazardır. Yazarın başka bir özelliği de, yazarın varlığı romanda daima hissedilir. Okuyucunun düzeyini yükseltme çabası içerisindedir” dedi.

Daha sonra söz alan Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Aslan, Ahmet Mithat Efendi’nin gazetecilik hayatı hakkında bilgi vererek bir yandan gazetecilik yapan, kitap çıkaran Ahmet Mithat Efendi’nin bir yandan da muhtelif memurluklarda bulunduğunu söyledi. Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Harika Nüfusçu Durgun da “Ahmet Mithat Efendi’nin Elinden Tuttuğu Yazarlar” isimli bir sunum yaptı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.