SDÜ'de Akademik Yıl Açılışı Yapılamadı

SDÜ'de ekim ayının ortalarına gelinmesine rağmen akademik yıl açılış töreni halen yapılmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2011 12:42
SDÜ'de Akademik Yıl Açılışı Yapılamadı

SDÜ'de ekim ayının ortalarına gelinmesine rağmen akademik yıl açılış töreni halen yapılmadı. Her yıl geleneksel olarak adını taşıyan üniversiteye ilk dersi ver-meye gelen Türkiye'nin Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in gelip gelmeyeceği konusunda da açıklama yok Türkiye'de bir çok devlet üniversitesi yeni akademik yılın açılış törenlerini yaparken, SDÜ ekim ayının ortalarına ge-linmesine rağmen bu konuda halen bir adım atmadı.
 
Geçmiş yıllarda akademik yılın açılış töreni ekim ayının ilk haftasında yapılırdı. Ancak, SDÜ Rektör-lüğümden de 2011-2012 akademik yılında açılış töreni olup olmayacağına dair bir açıklama da yapılmadı.
 
Öte yandan bir başka cevap bekleyen konuda Türkiye'nin Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in adını taşıyan üniversiteye bu yıl davet edilip edilmeyeceği. Bilindiği gibi her yıl geleneksel olarak Demirel, akademik yıl açılışına gelerek, Dünya ve Türkiye gündemine ilişkin dikkat çekici mesajlarını ilk derste verirdi.
 
Demirel'in, bu yıl için açılış törenine davet edilip edilmediği, gelip gelmeyeceği konusunda kamuoyu SDÜ'den bir açıklama bekliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.