SDÜ’de Bakanların Bile İşin İçinden Çıkamadığı Olay Ne?

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı: “okulumuzun içine bulaştığı bir olay var ki Milli Eğitim Bakanımızdan, Dışişleri Bakanımıza, Maliye Bakanı Müsteşarımızdan, YÖK Başkanımıza kadar herkes çözmeye çalışıyor”

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Kasım 2015 16:15
SDÜ’de Bakanların Bile İşin İçinden Çıkamadığı Olay Ne?

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı Kanal32 Televizyonunda yayın hayatına yeni başlayan Çizgi Ötesi Programına konuk oldu. Mustafa Kahraman’ın moderatörlüğünü yaptığı programda Rektör hoca çarpıcı açıklamalar yaptı.

Her hafta Salı günleri Kanal32 ekranlarında yayınlanacak olan,i moderatörlüğünü Mustafa Kahraman’ın yaptığı ve her hafta bir gazetecinin de eşlik edeceği program Çizgi Ötesi’nin ilk konuğu Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı oldu.

Mustafa kahraman ve Bora Tüfekli’nin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. İlker Çarıkçı, Çizgi Ötesi’nde çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, üniversiteyle ilgili önceki yönetimle alakalı birçok soruşturma olduğunu belirterek, “Okulumuzun içine bulaştığı bir olay var ki; Milli Eğitim Bakanımızdan, Dışişleri Bakanımıza, Maliye Bakanı Müsteşarımızdan, YÖK Başkanımıza kadar herkes çözmeye çalışıyor” dedi.

Rektörlük seçimi zamanında ‘üniversitenin genleriyle oynanmış’ çıkışını yapan Çarıkçı, “Devletin de asli konularından bir tanesi siyasi konu, bu konuda üniversitenin durumu halen çok iyi değil. Bizi sağlayan çok sayıda kanun var. Bununla alakalı olarak akademik kadrolaşma noktasında özellikle mali, idari mekanizmalara müdahaleler yaptık. Oraların genleriyle oynanmış şeklinden normalleşmesi gerekiyor. Personel ve akademik üyelerin huzurunu bozmadan müdahaleler yapıyoruz” dedi.

ÇOK SAYIDA SORUŞTURMA VAR
Üniversitede önceki yönetimle alakalı şuanda birçok soruşturma olduğunu ifade eden Rektör Çarıkçı, bunları çok fazla gündeme getirmek istemediklerini bildirdi. Çarıkçı, “YBEM’le ilgili çok sayıda soruşturma var. GÜLAR’la ilgili var, bireysel var, bazı sınavlarla ilgili birçok soruşturma var. Hukuken ilgilenmemiz gereken her şeyle ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.

ÖYLE BİR OLAYIN İÇİNE GİRMİŞİZ Kİ...
Öte yandan üniversitenin içine bulaştığı büyük bir sorun olduğunu kaydeden Çarıkçı, bu sorunu açıklamak istemedi ancak yüzeysel olarak şu bilgiyi verdi: “Bir olay var ki okulumuzun içine bulaştığı Milli Eğitim Bakanımızdan, Dışişleri Bakanımıza, Maliye Bakanı Müsteşarımızdan, YÖK Başkanımıza kadar herkes çözmeye çalışıyor. Öyle bir olayın içine girmişiz ki arapsaçı gibi. Maliye tarafı da var. Olaylar çözüldükçe açıklayacağız. Çok şaşırtıcı işler var.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum