SDÜ'de Bölücü Örgüt Yandaşlarından Provokasyon

SDÜ'de Bölücü Örgüt Yandaşlarından Provokasyon

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2015 11:36
SDÜ'de Bölücü Örgüt Yandaşlarından Provokasyon

AJANS32 ÖZEL / HABER ANALİZ

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde bugün çıkan olaylarda çok sayıda öğrenci yaralandı ve çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Peki olaylar nasıl başladı?

Bölücü terör örgütüne yakınlığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla net bir şekilde gözlemlenen ve paylaşımlarında Türkiye Cumhuriyeti'nin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi'nden Kürdistan diye söz eden Dem Genç (Demokratik Gençlik Konfederasyonu) isimli örgüt bir süre önce Roboski'nin yıldönümü nedniyle bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.

HDP Isparta İl Örgütü'nün de resmi sosyal medya hesaplarından üyelerini davet ettiği etkinliğin duyurusunda "Roboski'de 34 canı katleden devlet bu gün bütün Kürdistan'da katliamlarına devam ediyor. Teslimiyet ihanete direniş zafere götürür şiarıyla bütün arkadaşları dayanışmaya, vicdanı sorumluluğumuz Roboski anmasına bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Bugün 12:00'de SDÜ Bilgi Merkezi önünde toplanan bir grup Roboski Anması yaptığı sırada Ülkü Ocakları'na mensup olduğu ileri sürülen bir grup öğrenci ile karşı karşıya geldi.

Tartışma taşlı sopalı kavgaya dönüştü, soda şişeleri havada uçuştu.

Etkinliğin organizasyonunda adı geçen Dem Genç'in sosyal medya hesabı ise ibretlik.

Paylaşımlarında sürekli bölücü örgüt propagandası yapan Dem Geç bir paylaşımında ise Doğuda görev yapan komandoların fotoğraflarını kullanarak "4 aylık evli, eşi 3 aylık hamile, 2 ay önce araba almış, 1 aydır ailesini görmüyor ajitasyonlarını çekmeyi herkes bıraksın! Hepsi Kürdistan Gençliğinin Hedefinde!" ifadelerinin yer aldığı çirkin paylaşımlara imza atmıştı.

ÜNİVERİSTE SICAK SAATLER HABERİ İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum