SDÜ'de “Demirel: Kalkınma ve Siyaset” Paneli

SDÜ'de “Demirel: Kalkınma ve Siyaset” Paneli

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Kasım 2016 11:03
SDÜ'de “Demirel: Kalkınma ve Siyaset” Paneli

Ömrü boyunca ülkesine önemli hizmetlerde bulunan, ardında sayısız eserler bırakan 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, 92. yaş gününde adını taşıyan SDÜ'de düzenlenen “Demirel: Kalkınma ve Siyaset” konulu panelle anıldı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, pek çok ilki gerçekleştiren, siyaset hayatına önemli katkılar sağlayan, fötr şapkası ve “baba” lakabı ile unutulmayacak kişiliğe sahip Demirel’in dava ve çalışma arkadaşları, akrabaları, Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen Demirel sevdalıları ile hemşerileri katıldı.

Etkinliğin hemen başlangıcında, Merhum Süleyman Demirel’in sevdiği eserlerden Isparta yöresine ait “Evlerinin Önü Mersin” türküsü dinletildi ve kardeşi Şevket Demirel’in dilinden Demirel’in anlatıldığı vizyon filmi izlendi.

Sözlerine, Demirel’in “Üniversiteler bir Cumhuriyet projesidir. Cumhuriyet ve üniversite bilimsel düşünmenin ve özgürlüğün merkezi olmalıdır.” cümleleriyle başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, Süleyman Demirel Üniversitesinin de bir özgürlük ve cumhuriyet merkezi olma ilkesini benimseyerek bugünlere geldiğini ifade etti. Dulupçu “Üniversitemizin daha fazla demokrasiye hizmet edecek bir rotada ilerlemesi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Demirel Vakfı Başkanı Nihan Demirel Atasagun Süleyman Demirel’i anmaktan duydukları gururu dile getirerek 92. yaş gününde Merhum Cumhurbaşkanımızın sevenlerini bir araya getiren SDÜ’ye teşekkür etti.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Başdanışmanı Dr. Aylin Cesur da 1 Kasım 1924 tarihinde İslamköy’de dünyaya gelen demokrasi ve kalkınmanın kahramanı olarak nitelendirdiği Demirel’i, adını taşıyan Üniversitede anmaktan onur duyduklarını dile getirdi. Demirel ile ilgili anılarını paylaşan Cesur, “Demirel’in hikayesi, sadece İslamköy’den Çankaya’ya giden uzun ince yolun hikayesi değil, Cumhuriyet’in kalkınma, medenileşme mücadelesinin ve Türk milletinin benlik arayışının hikayesiydi. Demirel’e göre Türkiye Cumhuriyeti, çağdaşlığa, uygarlığa açılan bir kapıdır ve yepyeni bir yönetim biçimine ve çağdaş ilkelere dayanan modern bir milli devlettir. Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet milletin kendisidir.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Gül’ün başkanlığını yaptığı İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Gövdere ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Hakan Kiriş’in konuşmacı olarak yer aldığı “Demirel: Kalkınma ve Siyaset” konulu panele geçildi.

Panelde, “Yarına güvenin. Bugün sizi sıkan şeylerin hepsi yarın geçmiş olacak. Devletinize, demokrasinize, Cumhuriyetinize güvenin. Yılmayın, ümitsizliğe düşmeyin. Sıkıntılar geçecektir” sözleri vasiyet olarak kalan Demirel’in, 90 yıllık yaşamına sığdırdıkları anlatıldı. 10 yıl yüksek idarecilik, 12 yıl başbakanlık, 21 yıl muhalefet liderliği, 7 yıl cumhurbaşkanlığı görevini üstlenen Demirel’in siyasi yaşamı, seçimlerdeki tutumu hakkında bilgi verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.