SDÜ'de Ek Yerleştirmeler Başladı

ÖSYM, 2012-ÖSYS sonuçlarına göre ek yerleştirme yapılacağını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2012 18:23
SDÜ'de Ek Yerleştirmeler Başladı

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2012-2013 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2012-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak.

Adaylar, 2012-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 27 Eylül-1 Ekim 2012 tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığıyla (Başvuru Merkezleri, resmi iş günü ve resmi iş saatleri arasında başvuru alacaklardır) veya internet üzerinden bireysel olarak yapacaklar.

2012-ÖSYS merkezi ilk yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ÖSYS'de Başvuru Merkezi olarak görev yapacak. Başvuru süresi uzatılmayacak.

Adaylar, tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3 lira tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyecekler. Posta ile ÖSYM'ye gönderilen tercih formları işleme alınmayacak.

KILAVUZDA DEĞİŞİKLİK OLABİLİR ADAYLAR İZLEMELİ

Ek yerleştirme kurallarına ilişkin bilgilerin 2012-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alacağı ifade edilen duyuruda, başvuru yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri istendi.

Kılavuz ile tercih formuna ÖSYM'nin “www.osym.gov.tr” internet adresinden ulaşabileceği belirtilen duyuruda, kılavuz dağıtım ve satışının yapılmayacağı vurgulandı.

SDÜ yetkilileri, 7 bin 280 kontenjanın ayrıldığı SDÜ'de 4 bin 210 kontenjanın boş kaldığına dikkat çekerek, Ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla boş kalan kontenjanların da büyük bölümünün dolmasını beklediklerini açıkladılar. İlk yerleştirme sonuçlarına göre 10 bin 725 kontenjan ayrılan MYO'larda 9 bin 204 adayın kazandığı programlardan 7 bin 441 kontenjan doldu. Fakültelerde ise 6 bin 555 kontenjan ayrılırken 5 bin 889 aday ilk olarak SDÜ'yü tercih etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.