SDÜ'de Etkinlik: Dünya Nereye Gidiyor?

Süleyman Demirel Üniversitesi Tasarım Yaşam Kulübü ile Bilişim Kulübü işbirliğiyle “Siyasi Olarak Dünya Nereye Gidiyor?” ve “Tasarım Olarak Dünya Nereye Gidiyor?” konulu seminerlerden oluşan bir etkinlik düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Nisan 2012 17:09
SDÜ'de Etkinlik: Dünya Nereye Gidiyor?

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tasarım Yaşam Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Adnan Çalık, zamanın ve olayların çok hızlı ilerleyip değiştiğini dile getirerek gündemi takip etmekte zorlandıklarını söyledi.

Çalık, bu tür etkinliklerle gençlerin ufuklarını açmayı istediklerini de ifade etti.SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt ise üniversite bünyesinde bulunan kulüplerin her alanda aktif bir şekilde çalıştığını belirterek “Bize, geleceğimiz ve bölgemiz hakkında önemli ipuçları verecek olan toplantının verimli geçmesini diliyorum” dedi. Açılış konuşmalarının ardından “Siyasi Olarak Dünya Nereye Gidiyor?” konulu seminerini vermek üzere 22. Dönem Sakarya Milletvekili Dr. Süleyman Gündüz kürsüye geldi.

Günümüz eğitim sisteminde sosyal aktivitelere verilen önemin arttığını söyleyen Gündüz, “Gençleri artık aldıkları sosyal rollerle ölçmeliyiz. SDÜ’ nün daveti beni çok onore ediyor. Burada sizlerle buluşmak, gençlere seslenmek benim için çok önemli ve anlamlı.” diye konuştu.Dünyanın hızla geliştiğine dikkat çeken Gündüz, konuşmasında yaşanan güncel siyasi gelişmelere değindi. Etkinliğin ikinci oturumunda Mühendislik Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Çetişli bölüm hakkında bilgi vererek sözü “Tasarım Olarak Dünya Nereye Gidiyor?” konulu seminerini vermek üzere Tasarımcı Gökhan Aşık’ a bıraktı. Aşık, konuşmasında animasyon sektörünün işlevlerine, nerelerde kullanıldığına ve önemine değindi.

Aşık, dünyada 1800’lerin sonunda keşfedilen animasyonun Türkiye’de yeni keşfedilmeye başladığını söyleyerek animasyonun yapılışı, bu sektörde çalışmak isteyenlerin sahip olması gereken özellikler, donanımlar ve bu sektörde kullanılan bilgisayar programları hakkında bilgiler vererek gençlere; “Sizin gibi bilgisayar destekli eğitim alan öğrencilere bu sektörde çok fazla ihtiyacımız var. Sektörü sizlerle birlikte geliştirmemiz gerekiyor” diye seslendi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.