Sdü'de Farabi Çalıştayı Başladı

Her yıl farklı bir üniversitede düzenlenen Farabi Değişim Çalıştayı'nın dördüncüsü Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ev sahipliğinde başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2012 17:31
Sdü'de Farabi Çalıştayı Başladı

Her yıl farklı bir üniversitede düzenlenen Farabi Değişim Çalıştayı'nın dördüncüsü Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) ev sahipliğinde başladı.

Farabi Değişim Çalıştayı, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, Bitlis Eren ve Mehmet Akif Ersoy üniversiteleri rektörleri, YÖK Farabi Koordinasyon Ofisi üyeleri ve çeşitli üniversitelerin Farabi kurum koordinatörlerinin katılımı ile Sirene Davras Otel'de başladı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu açılış konuşmasında,"Farabi, felsefenin ikinci öğretmeni, üstad-ı sanisidir. Aristo'dan sonra dünya feslsefesine damgasını vurmuş; siyaset bilimcisi, düşünür, matematikçi ve tıpçıdır. Asra ve dünyanın tüm zamanlarına damgasını vurabilecek yaklaşımlara imza atmıştır. Onun misyonuna her zamankinden daha fazla muhtacız" dedi.

Konuşmasına Farabi'nin 'Dünyayı, evreni küçültürsen insan olur, insanı büyütürsen evren, kainat olur' sözüyle devam eden Rektör İbicioğlu, "İnsanoğlu müthiş bir güce sahiptir. Akıl insanı yücelten bir özelliktir. İnsan aklının bir sınırı vardır. Farabi'nin de dediği gibi aklımızın yetmediği alanları yok saymak, aklın açıklayamadığı herhangi bir fenomeni yok saymak büyük bir cahilliktir" diye konuştu.

Rektör İbicioğlu, değişen çağa uygun olarak dinamik dengenin yakalanması gerektiğinin önemine değinerek, "Bizler gelecek nesillerin de gururla anlatabilecekleri İbn-i Sinalar, Farabiler yetiştirmeliyiz. Dünyanın bizim medeniyetimize ve sesimize ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Farabi değişim programının tartışıldığı oturumlara geçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.