SDÜ'de "Gül Vadisi" Oluşturacak

(SDÜ) Rektörü Prof.Dr.Hasan İbicioğlu, 140 dönüm alanda Gül Vadisi Projesi kapsamında havuzlar oluşturacaklarını, ziyaretçilerin burada gül kokuları arasında banyo yapabileceğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2012 11:37
SDÜ'de "Gül Vadisi" Oluşturacak

(SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 140 dönüm alanda Gül Vadisi Projesi kapsamında havuzlar oluşturacaklarını, ziyaretçilerin burada gül kokuları arasında banyo yapabileceğini söyledi.

Rektör İbicioğlu, yaptığı açıklamada, Isparta Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın girişimiyle üniversitede hayata geçirilecek Gül Vadisi Projesi için çalışmalara başlandığını belirtti.

Prof. Dr. İbicioğlu, "Vadiye gelen yerli ve yabancı turistler, gülün her çeşidiyle ve her unsuruyla karşılaşacak" dedi.

Ziyaretçilerin mayıs ve haziran aylarında farklı çeşitlerdeki gülleri toplayabileceklerini ifade eden Prof. Dr. İbicioğlu, gülden elde edilen farklı ürünleri satın alabileceklerini kaydetti.

İbicioğlu, ziyaretçilerin terapi amaçlı gül banyosu yapabilmeleri amacıyla havuzlar oluşturacaklarını belirterek, "Vadimizi ziyaret edenler gül kokuları arasında, özel oluşturulacak havuzlarda banyo yapabilecek" diye konuştu.

Vadide konaklama merkezleri kuracaklarını söyleyen İbicioğlu, amaçlarının Isparta'ya gül görmek için gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere gülün her çeşidini göstermek ve faydalandırmak olduğunu, insanlara gerçek gülün kokusunu hatırlatmak istediklerini belirtti.

Gül vadisinde, Gül Araştırma Merkezi'nde ürettikleri dikensiz güllerin, Isparta'yı ve gülü sembolize edecek gül kulesinin ve bazı tesislerin de yer alacağını ifade eden İbicioğlu, "Gül bahçelerinde isteyen gül toplayabilecek, isteyen gül banyolarında kalacak. Kısacası gül gibi güzel görünmek ve güzel kokmak isteyen herkes üniversitemize gelecek" dedi.

Projenin hayata geçirilmesinden sonra gülü sadece iki ay değil yıl boyunca insanlara sunacaklarını belirten eden İbicioğlu, bir kentin marka olabilmesinin o kentin kurumlarının kalitesiyle doğrudan ilişkili olduğunu söyledi.

Isparta'nın tarım sektöründe özellikle gülle ön plana çıktığını ancak gülün zenginleştirilmesine yönelik bazı faaliyetlerde eksiklik gördüklerini kaydeden Prof. Dr. İbicioğlu, "Gül konusunda öyle bir çalışma yapalım ki sadece gül yağı, gül suyu olarak değil gülün hem maddi hem de metafizik boyutlarından yararlanalım" diye konuştu.

Bu düşünceden hareketle 7-9 Haziran'da gül konferansı düzenleyeceklerini ifade eden İbicioğlu, Isparta Valiliği, Belediye Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla gül festivali gerçekleştirerek çalışmalarını taçlandırmak istediklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.