SDÜ'de İlk Kez Kapalı Dalak Ameliyatı Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ilk kez kapalı dalak ameliyatı gerçekleştirildiği bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2011 10:58
SDÜ'de İlk Kez Kapalı Dalak Ameliyatı Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 23 yaşındaki bayan hastaya Talasemi Major nedeniyle Laparaskopik Splenektomi (kapalı dalak ameliyatı) yapılarak Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Isparta'da bir ilk gerçekleştirildi.

Prof.Dr.Recep Çetin, Yrd.Doç.Dr.M.Zafer Sabuncuoğlu, Dr.Turgut Reis Koç ve Dr.Gülsüm Tozlu ekibinin yaptığı ameliyat başarıyla sonuçlandı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalından Yrd.Doç.Dr.M.Zafer Sabuncuoğlu, büyük merkezlerde gerçekleştirilen bu ameliyatın SDÜ Hastanesi’nde de yapıldığını ifade ederken, bunun Isparta’da da bir ilk olduğunu kaydetti.

Sabuncuoğlu, safra kesesi ameliyatları dışında kapalı sistemle bir çok işlemin de Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini aktardı.

Kapalı sistemle yapılan ameliyatlarda hastanın normal hayata daha kısa sürede döndüğünü ifade eden Yard. Doç. Dr. M. Zafer Sabuncuoğlu, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.