SDÜ'de Kayıtlar Başladı

SDÜ fakülte ve MYO'larında eğitim- öğretim hakkı kazanan 15.092 öğrencinin kayıt işlemleri başladı. Kayıtlar 7 Eylül Cuma gününe kadar sürecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Eylül 2012 13:03
SDÜ'de Kayıtlar Başladı

SDÜ fakülte ve MYO'larında eğitim- öğretim hakkı kazanan 15.092 öğrencinin kayıt işlemleri başladı. Kayıtlar 7 Eylül Cuma gününe kadar sürecek.

Kayıtlarla ilgili işleyişin aksamaması için SDÜ rektörlüğünce yapılan hazırlıklar çerçevesinde, Batı Yerleşkesinde yurtların tanıtım stantları kuruldu. Kayıtlar esnasında yığılma yaşanmasını önlemek için de her fakülte ve MYO, kayıtlarını öğle tatili vermeksizin kendi binasında gerçekleştiriyor.

Gelecekteki mesleğinin eğitimini almak için Süleyman Demirel Üniversitesi'ni tercih eden öğrenciler, Türkiye'nin dört bir yanından gelerek kendini kampüsteki kayıt telaşının içinde buldu. Fakülte binalarında gerçekleşen kayıtlar sırasında uzun kuyruklar oluşurken üniversite görevlileri öğrenci ve velilere yardımcı oldu.

Üniversite harç paralarının kalkmasından dolayı memnuniyetini dile getiren öğrenciler, hayallerinin gerçek olduğunu belirtirlerken, banka kuyruklarından da kurtulduklarını söylediler. 19 Fakülte, 20 Meslek Yüksekokulu, 3 Yüksekokulu, 6 Enstitüsü, 40 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile hızla büyüyen Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 17 bin 400 kontenjanın 15 bini doldu.

Ek kontenjanlarla tamamının dolması bekleniyor. Süleyman Demirel Üniversitesi’ne kayıt yaptıracak öğrenciler için her türlü kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını belirten Öğrenci İşleri Dekanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Güçlü Çiçek, “Geçtiğimiz yıllarda Batı ve Doğu Yerleşkesi'nde kayıtlar Öğrenci İşlerinde yapılıyordu. Ancak bu yıl Rektörlüğümüz aldığı karar doğrultusunda Fakültelerde kayıtlar yapılıyor. Kayıtların, öğrenci ve velilerin rahatlığı için Fakültelere kaydırdık. Bu sayede öğrenciler birimleri tanıma şansı oluyor” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesine öğrencilerin taleplerinin oldukça iyi olduğunu aktaran Öğrenci İşleri Dekanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Güçlü Çiçek, üniversitenin cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. 17 bin 400 kontenjanın 15 bininin dolduğunu aktaran Çiçek, ek kontenjanlarla tamamının dolacağını aktardı.

Süleyman Demirel Üniversitesinin başarılı çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi veren Çiçek, şunları söyledi; “TÜBİTAK tarafından desteklenen 2209 kodlu Üniversite Öğrencileri Yurt İçi/Yurt Dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2012 yılı 1. Dönem sonuçlarına göre Süleyman Demirel Üniversitesi tüm üniversiteler içinde yüzde 31 oranla yine birinci sırada yer aldı. 2012 yılında tüm üniversiteler için kabul edilen 577 öğrenci projesinin 176 tanesi üniversitemiz öğrencilerine ait olup 2008’den beri TÜBİTAK öğrenci projlerinde SDÜ birinciliği elinde tutmaktadır.

Yürütülen araştırma projelerinin önemi sıralamak istiyorum. Türk Savunma Sanayi için yüksek güçlü ve frekanslı elektro manyetik enerjinin kablosuz olarak aktarılması projesi, otomotiv sektörü için ses emici yüzeylerin kullanılması projesi, Türk hızlandırıcı merkezi projesi, Elektro manyetik fırlatıcı sisitme projesi kapsamında barutsuz mermi sistemi ile çalışan silah geliştirilmesi, Yerli sterilizasyon cihazı üretilmesi projesi, Elektroşokla mayın imha teknolojisi geliştirilmesi projesi, Güllerden gübre elde etme projesi, Radyasyona dayanıklı kumaş üretilmesi projesi”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.