SDÜ'de Kayıtlar Sona Erdi

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) öğretim görmeye hak kazananlar için kayıt dönemi sona erdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2011 21:34
SDÜ'de Kayıtlar Sona Erdi

Toplam 13 bin 860 öğrenci kontenjanı ile en çok kontenjan ayrılan üniversiteler asında yedinci sırada bulunan SDÜ'de 2011-2012 akademik yılı için 12 bin 856 öğrenci kayıt hakkı kazandı. Genel toplamda 11 bin 353 öğrenci SDÜ'ye kaydını yaptırırken, bin 166 kontenjan boş kaldı. SDÜ ek yerleştirmeler için 2 bin 507 kontenjan talebinde bulundu.

Fakülteler bazında birinci öğretim programları kapsamında değerlendirildiğinde Diş Hekimliği ve Eğitim Fakültesinde kontenjanlar dolarken, Fen Edebiyat Fakültesi bölümlerinde 75 kontenjan ayrılan Fizik Bölümü'ne sadece 1 öğrencinin kaydını yaptırması dikkat çekti.

Hukuk Fakültesinde 100 kontenjandan 99'una kayıt yapıldı. İlahiyat Fakültesi'nde 5 kontenjanın boş kaldığı SDÜ'de Mühendislik Mimarlık Fakültesi bölümleri arasında en az tercih edilen bölüm Jeofizik Bölümü oldu. 55 kontenjan ayrılan bu bölüme 35 öğrenci kayıt yaptırdı. Teknoloji Fakültesi bölümleri arasında en az ilgiyi göre bölüm ise Enerji Sistemleri Mühendisli oldu. 45 kontenjan ayrılan bölüme 6 öğrenci kayıt oldu. Tüm fakültelerin birinci öğretim programlarına toplam 3482 öğrenci kaydını yaptırdı. Boş kontenjan sayısı 175.

Fakültelerin ikinci öğretim programlarına göre 75 kontenjan ayrılan Fen Edebiyat Fakültesi'nin Biyoloji bölümüne 11, 65 kontenjan ayrılan Kimya bölümüne ise 8 öğrenci kayıt oldu. 65 kontenjan ayrılan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü ise hiçbir öğrenci tercih etmedi. Mühendislik Mimarlık Fakültesi bölümleri arasında Jeofizik, Jeoloji ve Maden Mühendisliği en az öğrenci kaydı alan bölümler oldu. 1922 öğrencinin toplamda yerleştiği ikinci öğretim programlarında 241 kontenjan boş kaldı.

MYO'ların birinci öğretimine bakıldığında Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan MYO'da Su Ürünleri, Gelendost MYO'da Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Senirkent MYO'da Pazarlama, Sütçüler Prof.Dr.Hasan Gürbüz MYO'da Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Şarkikaraağaç MYO'da, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Uluborlu Selahattin Karasoy MYO'da Elektrik Teknolojisi, Uzaktan Eğitim MYO'da Bilgi Yönetimi, Yalvaç MYO'da Pazarlama en az tercih edilen bölümler oldu.

İkinci öğretim MYO programlarında ise Atabey MYO'da Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Gelendost MYO'da Gıda Teknolojisi, Keçiborlu MYO'da Bilgisayar Programcılığı, Senirkent MYO'da Bilgisayar Programcılığı, Uluborlu MYO'da Bilgisayar Programcılığı, Yalvaç MYO'da Turizm ve Otel İşletmeciliği diğerlerine göre daha az tercih edilen bölümler olarak sıralandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.