SDÜ'de Kerevit Semineri

SDÜ'de kerevit semineri yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2012 13:13
SDÜ'de Kerevit Semineri

Seminerin açılış konuşmasını yapan Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu, AB projelerinden daha çok hibe alan bir bölge olmayı hedeflediklerini belirterek “ITSO’nun vizyonu da üniversite- sanayi işbirliğine yönelik olarak AB projelerinden daha fazla istifade etmektir. Kerevit projesi bir eğitim projesidir. Önümüzdeki yıllarda üniversite- sanayi işbirliğinde daha farklı projeler yürüteceğiz.” diye konuştu.

Şahlanlar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Osman Doğan Şahlan da, SDÜ ile yürütülen projenin başarılı sonuçlar getireceğine duyduğu inancı dile getirirken Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pawel Kozak, Çek Cumhuriyeti South Bohemia Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin laboratuvar ve eğitim olanakları hakkında bilgi verdi.

Seminerde son olarak konuşan Vali Yardımcısı Niyazi Can, AB projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ederek “Amacımız, insanlara sağlıklı bir yaşam sunabilmek” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, proje hakkında görüşlerin bildirildiği, kerevit yetiştiriciliği ve yönetim unsurları, kerevit ve pazarlama konularının yer aldığı "Türk sularından Avrupa marketlerine Türk Kereviti" oturumlarına geçildi.

ITSO’nun desteğiyle SDÜ ve South Bohemia Üniversitesi ortaklığında yürütülen proje ile kerevit üretiminin artırılması ve bu sayede ekolojik dengenin korunması, AB pazarlama standartlarına uygunluğunun ve gıda güvenliği sağlanmış ürün tüketiminin artırılması, Eğirdir Gölü çevresindeki bahçe sahiplerine iyi tarım uygulamaları eğitiminin verilmesi amaçlanmakta.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum