SDÜ'de Mezuniyet Töreni Yapıldı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ismini taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bu yıl 10 bin 240 mezun verdi. 1992 yılında kurulan üniversiteye adını veren 9. Cumhurbaşkanı Demirel, Üniversite tarihinde ilk defa bu yıl mezuniyet törenine katılmad

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Haziran 2011 01:52
SDÜ'de Mezuniyet Töreni Yapıldı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ismini taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bu yıl 10 bin 240 mezun verdi.

1992 yılında kurulan üniversiteye adını veren 9. Cumhurbaşkanı Demirel, Üniversite tarihinde ilk defa bu yıl mezuniyet törenine katılmadı. Demirel'in rahatsızlığından dolayı törene katılmadığı belirtildi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Atatürk Stadı'nda düzenlenen mezuniyet töreni kapsamında gerçekleştirilen geçitte öğrencileri ve akademik personeli selamladı.

Vali Oğuz, törende yaptığı konuşmada, törenin muhteşem ve görkemli geçtiğini belirtti. Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin özlediği, hem en üst düzeyde eğitim görmüş, hem çağdaş eğitimden geçmiş aynı zamanda insanlık değerleriyle bezenmiş, kardeşlik duygularıyla, arkadaşlık hisleriyle bir araya gelmiş bu kadar seçkin Üniversite mezunu topluluğunun izlendiği bu manzara muhteşemdir. "

Bu manzarayı yaşatan herkese teşekkür eden Oğuz, Isparta Valiliği ile SDÜ'nün daima el ele ve kol kola yürüyeceğini ve halkın da üniversiteden daha fazla yararlanacağını kaydetti.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu da, mezun öğrencilere seslenerek, eğitimin bitmediğini, mezun olsalar bile eğitim ve öğretimin devam edeceğini kaydetti. Mezun olan gençlerin siyasetten hukuka, sanattan ekonomiye kadar her alanda Yükselen bir Türkiye'nin aktif parçası haline geldiğini ifade eden İbicioğlu,

"Sizin gücünüz, Türkiye'nin gücüdür, Türkiye'nin umududur" dedi.

Türkiye'nin gelişmiş ve düne göre çok daha sağlam temellere oturmuş güçlü bir demokrasi ve ekonomiye sahip olduğunu vurgulayan İbicioğlu, sadece bölgesel bir Aktör değil, aynı zamanda küresel bir güç olmanın eşiğinde durduğunu kaydetti. Türkiye'nin gelişmesine SDÜ'nün de gereken desteği vermeye hazır olduğunu söyleyen İbicioğlu, "Güçlü bir demokrasimiz var. Çünkü tüm farklı kimlikleri, olduğu gibi kabul edip, barış ve karşılık hoşgörü içerisinde bir arada tutmayı başarmış bir medeniyete sırtımızı yaslamışız" diye konuştu.

SDÜ mezuniyet töreninde öğrenciler adına da Mimarlık Mühendislik Fakültesi birincisi Mehmet Recep Şarbak konuşma yaptı. Konuşmaların ardından SDÜ andı okundu ve birincilere diplomaları verildi. Tören, mezunların keplerini fırlatmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.