SDÜ’de Neler Oluyor?

MİT Elemanıyım Diye Akademisyenlerle Görüşenler Kim? Sahte MİTçiler Akademisyenlerle Ne Konuştu? YBEM’e Polisten Gece Baskını… Terörle Mücadele Polisleri YBEM’de Ne Aradı? Konuyla İlgili Resmi Açıklamalar Var mı?

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Nisan 2015 10:10
SDÜ’de Neler Oluyor?

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) kendini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu olarak tanıtıp, öğretim üyelerine rektörlük seçimine ilişkin sorular yönelten şüphelilerden 1'i yakalandı.

SDÜ'DE SAHTE MİT'Çİ ALARMI
Önümüzdeki hafta yapılacak rektörlük seçimleri öncesinde SDÜ'ye gelen ve iddiaya göre kendilerini MİT mensubu olarak tanıtan şüpheliler öğretim üyelerinin odalarına girip, tek tek konuştu. Öğretim üyelerine rektörlük seçimlerine ilişkin sorular yönelttiği belirtilen şüpheliler, ihbar üzerine Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı.

Operasyon sonucunda şüphelilerden 1'i yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin bulunması için çalışmalar sürüyor.

TERÖRLE MÜCADELE POLİSLERİ
YBEM'DE ARAMA YAPTI

Olayla ilgili dün gece saatlerin SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM)’e Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri baskın yaptı. Gece geç saatlere kadar YBEM Merkezi’nde polis arama yaptı. YBEM’e yapılan operasyonun sebebi ise SDÜ’de kendisini MİT mensubu gibi tanıtarak rektörlük seçimlerine ilişkin akademisyenlere sorular yöneltilmesi olayına karışan kişilerin YBEM’de hazırlandıkları ve talimatları YBEM’de aldıkları yönündeki iddialar oldu.

SAHTE MİÇ'LERİN AMACI NE?
Peki, sahte MİT’çiler SDÜ’de akademisyenlere ne tür sorular yönetti. Ajans32 haber merkezinin edindiği bilgilere göre, Sahte MİT’çilerin gündemi SDÜ Rektörlük seçimleri ve Rektör İbicioğlu. Sahte MİT’çiler akademisyenlere “SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nu Nasıl biliyorsunuz? İbicioğlu'nun sıkıntıları var mı? Tekrar Rektör olarak atanabilir mi? İbicioğlu’nun SDÜ’de paralel yapı mensuplarına yaklaşımı nasıl? " gibi sorular yöneltti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Sahmet MİT’çilerden birinin yakalanması üzerine Isparta Valiliği’nden de resmi bir açıklama geldi. Valilikten yapılan açıklamada “İlimizde kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu olarak tanıtıp, devlet büyüklerinin de adlarını kullanarak özellikle üniversitedeki rektörlük seçimini etkilemeye yönelik illegal faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen şahıslardan biri Cumhuriyet Başsavcılığıkoordinesinde yapılan çalışma ile yakalanmış olup, gerekli tahkikat başlatılmıştır. Kayıt dışı karanlık odaklarca yönetilen bu türden illegal oluşumlarla etkin mücadele açık toplum ve hukuk devletinin gereğidir. Vatandaşlarımızın kendilerini bu şekilde sahte unvanlarla tanıtan şahıslara itibar etmemeleri, ilgili makamlara derhal bildirmeleri önem arz etmektedir." Denildi.

SDÜ SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
SDÜ’de yaşanan olaylarla ilgili şu ana kadar ne SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, ne de merkezinde saatlerce arama yapılan YBEM Müdürü Fatih Cebeci’den herhangi bir açıklama gelmedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum