SDÜ’de ODTÜ Tarışmaları Hız Kesmiyor

ODTÜ’de yaşanan olaylarla ilgili birbiri ardına gelen açıklamalar bitmek bilmiyor. Öğrenci Konseyi’nin açıklamasına tepki gösteren 7 Öğrenci Kulübü ortak açıklama yaparak ODTÜ’deki arkadaşlarına destek mesajı verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Aralık 2012 15:35
SDÜ’de ODTÜ Tarışmaları  Hız Kesmiyor

ODTÜ’de yaşanan olaylarla ilgili SDÜ Öğrenci Konseyi bir açıklama yayınlayarak, yaşanan olayları kınamış ve olaylardan öğrencileri sorumlu tutmuştu.

ÇİRKİN EYLEMİ DESTEKLEYENLERİ KINIYORUZ
Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Tecirli açıklamasında, “Bizler, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı olarak, geçtiğimiz günlerde Sayın TBMM Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve devletimizin üst düzey temsilcilerinin ODTÜ’ deki bir törene gelişi esnasında, bir grup öğrenci tarafından ortaya konan çirkin eylem ve saldırıları, aynı zamanda bu eylemleri destekleyen akademisyenleri ve bazı yöneticileri şiddetle kınıyoruz.

ODTÜ YÖNETİMİNEDE TEPKİ
Polisin eylem yapan öğrencilere karşı çok ağır müdahalede bulunduğunu ve eylemciliği meslek haline getiren bir grup öğrenciyi korumak için haksız yere müdahale yapıldığını savunan ODTÜ Yönetimi, niçin geçen yıl arabası kundaklanan ve linç edilmeye çalışılan Öğrenci Konsey Başkanına sahip çıkmadı?

TAŞ SOPA DEĞİL UYDU FIRLATACAK GENÇLERİZ
Bizler, yaşadığımız topraklara yaraşır bir şekilde taş – sopa değil, uydu fırlatacak; silah değil kalem tutacak ellere sahip gençler olmak gerektiği kanısındayız. Öğrencilerin haklı davalarında her zaman yanlarında olduğumuzu belirtiyor, üniversitelerin “bilim” yuvaları olduğunu hatırlatıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." İfadelerini kullanmıştı.

HEM KONSEYE HEM SENATOYA TEPKİ
Konsey Başkanı Tecirli’nin ve SDÜ Senatosunun daha önce yaptığı açıklamalara tepki gösteren 7 öğrenci kulübü ortak bir açıklama yaparak, hem konseyi hem de senatoyu sert bir dille eleştirdi.

SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI
Ortak açıklamada, “Geçtiğimiz hafta Patriot füzelerini ve beraberinde gelecek olan 1200 yabancı askeri protesto eden ODTÜ öğrencileri panzerler ve 3600 polisin saldırısına uğramıştır. Askerleri gönderen ülkelerin bile kendi meclislerinde tartıştıkları bu meseleyi TBMM’ye dahi sormadan ülkemize davet edenler ODTÜ’de yaşananların asıl sorumlusudur. Orta Doğu’da savaş çığırtkanlığı yapanlar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ni savaş alanına çevirmişlerdir. Kendi başkentindeki üniversiteye bile ancak 3600 polis eşliğinde girebilen hükümet, Yeni Osmanlı hayallerine kapılarak Orta Doğu'da sınırları yeniden çizebileceğini zannetmektedir. Komşu ülkelerin toprak bütünlüğüne göz diken bu işgalci zihniyetin ülkeyi felakete sürüklemesi kaçınılmazdır. ODTÜ öğrencileri, herkesten önce bu zihniyetin karşısına çıkma cesareti göstermiştir.

ODTÜ’LÜLER NEYİ PROTESTO ETTİ?
Yandaş medyada “Göktürk-2 uydusunun atılmasını protesto ediyorlar” şeklinde yapılan yayınlar tamamiyle yalandır. ODTÜ öğrencileri ülkemizin “Amerikan uydusu” haline getirilmek istenmesini protesto etmişlerdir.
Olay üzerine kınama yayınlayan , adı bile bu kınama mesajı sayesinde duyulan tabela üniversitelerinin arasına geçtiğimiz günlerde Süleyman Demirel Üniversitesi’ de katılmıştır. Üniversite Senatosu ve SDÜ Öğrenci Konseyi tarafından yayınlanan bildirilerde ODTÜ öğrencileri eli silahlı, kötü niyetli ve provakatör olarak tanımlanmıştır.

ÖZGÜRLÜK DÜŞMANI
Aldığı her kararla özgürlük ve öğrenci düşmanı olduğunu bir kez daha gösteren SDÜ Yönetimi'nin, tarihi devrimci mücadelelerle dolu olan ODTÜ'ye demokrasi dersi vermeye çalışması sadece komiktir.

PROTESTODAN EKONOMİK KAZANÇ
ÇIKMAYACAĞINI BİLEN REKTÖR
Geçtiğimiz yıl ODTÜ rektörü ile arasındaki farkı , altındaki makam aracının Audi /A8 olup olmadığıyla ortaya koymaya çalışan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu tepkisini “ben zenci miyim?” diyerek dile getirmişti. Üniversitenin CEO'su olmakla övünen ve üniversiteyi ticarethane olarak gören zihniyet, tüccar mantığıyla üniversite yönetmektedir. Öğrenci protestosundan ekonomik kazanç sağlanamayacağını bilen bu zihniyetin ODTÜ’deki polis saldırısını bu şekilde yorumlamasına şaşırmamak gerekir.

NATO İŞGALİNDE NEDEN SESİNİZ ÇIKMIYOR
ODTÜ direnişini Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir tehdit olarak görenler, ülkemizin Nato askerleri tarafından işgaline ses çıkarmayıp Ortadoğu da savaş çığırtkanlığı yapanların bizzat kendisidir. Ülkemiz için asıl tehdit, Ortadoğu'da sınırları yeniden çizmek isteyen emperyalist güçlerdir. "Savaşa hayır!" diyerek milyonların sesi olan ODTÜ öğrencileri, şiddet politikası yürütenler tarafından suçlu ilan edilmişlerdir. Savaş karşıtı olmanın suç sayılması, tarihin karanlık sayfalarını hatırlatmaktadır. Her şeye rağmen şahinler yenilecek, güvercinler kazanacaktır.

HER YER ODTÜ HER YER DİRENİŞ
ODTÜ’lü arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor, ülkemizin aydınlık yüzü gençlerini Orta Doğu’nun savaş baronlarına teslim olmadıkları için kutluyoruz. SDÜ'den haykıran binlerce öğrenci olarak bütün gücümüzle: "Her Yer ODTÜ, Her Yer Direniş!" diyoruz” ifadelerine yer verildi.

KİMLER İMZA ATTI
Açıklamaya SDÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu, SDÜ Bilim ve Toplumcu Düşünce Kulübü, SDÜ Bilim ve Sanat Topluluğu, SDÜ Dış Ticaret Kulübü, SDÜ Felsefe Kulübü, SDÜ Fikir Kulübü, SDÜ Kültür ve Kitap Topluluğu imza verdi.

Konuyla İlgili Diğer Haberler İçin

https://www.ajans32.com/ogretim-elemanlari-senato-gibi-dusunmedi--12888h.htm

https://www.ajans32.com/ogrenciler-senatoya-tepki-gosterdi--12869h.htm

http://cep.ajans32.com/news_detail.php?id=12853

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum