SDÜ'de Öğrencinin Talebine Göre Bölüm

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, meslek yüksek okullarında öğrenci sayısını artırmak amacıyla talep görmeyen bölümleri kapatıp, öğrencilerin ilgisini çeken ve onları geleceğe hazırlayan bölümler açılması yönünde çalış

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Temmuz 2011 14:15
SDÜ'de Öğrencinin Talebine Göre Bölüm

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, meslek yüksek okullarında öğrenci sayısını artırmak amacıyla talep görmeyen bölümleri kapatıp, öğrencilerin ilgisini çeken ve onları geleceğe hazırlayan bölümler açılması yönünde çalışma başlattıklarını söyledi.

İbicioğlu, yaptığı açıklamada, meslek yüksek okullarına her geçen gün ilginin azaldığını ve kalifiyeli eleman konusunda da sıkıntılar yaşandığını aktardı. Meslek yüksek okullarında öğrenci sayısını artırmaya yönelik bir çalışma içinde olduklarını söyleyen İbicioğlu, meslek yüksek okullarında öğrencinin talep etmediği bölümleri kapatmak yerine daha fazla bölüm açmak ve daha fazla öğrenci çekmek istediklerini söyledi. Bu doğrultuda kaymakam, belediye başkanları, okul idarecilerinin katılımlarıyla ilçelerde senato toplantılarını yaptıklarını belirten İbicioğlu, güç birliği platformu oluşturarak, her kesimin görüşlerini aldıklarını aktardı. Yapıcı bir model peşinde olduklarını dile getiren İbicioğlu, şunları söyledi:

"Talep görmeyen bölümlerin yerine ilgi gören ve öğrencileri geleceğe hazırlayan bölümlerin açılması yönünde çalışma başlattık. 'İşsiz üniversiteli' kavramına katılmıyorum. Ülkemizde kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını herkes söylüyor. Bu doğrultuda yenilikçi ve öğrencilerimize mezun olduktan sonra meslek sahibi olma imkanı sunan bölümleri tercih edeceğiz. Bunun için yöre halkının da geçim kaynaklarını değerlendiriyoruz. "

İşadamları, meslek grupları ile de görüşmeler yaptıklarını, hangi alanlarda bölümlerin açılması yönünde analizlerde bulunduklarını ifade eden İbicioğlu, verimli bir sonuç elde etmeyi planladıklarını kaydetti.

Bu yıl kontenjanlarda artış olduğunu ve öğrenci sayısında da artış olacağını söyleyen İbicioğlu, "Isparta, öğrenci kenti. Bizim modelimiz

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.