SDÜ'de Roboski Anması Yapan 50 Öğrenci Üniversiteden Atıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Roboski anması yapan 50 öğrenci üniversiteden atıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2016 11:46
SDÜ'de Roboski Anması Yapan 50 Öğrenci Üniversiteden Atıldı

BU HABERİ YİNE İLK KEZ AJANS32'DE OKUYORSUNUZ...

Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) geçtiğimiz yıl Roboski Katliamı’nda yaşamını yitirenler için basın açıklaması yapan öğrenciler, haklarında açılan dava sürerken "mahkeme kararıyla kesinleşmiş olmak kaydıyla suç işlemek" gerekçesiyle üniversiteden atıldı.

Üniversiteden atılanlar arasında mezun olan öğrenciler de bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl Roboski Katliamı'nda yaşamını yitirenler için basın açıklaması yapan 40 öğrenci, açıklamanın ardından gözaltına alındı.

Gözaltına alınmayan ancak açıklamaya katıldığı öne sürülen 10 öğrenci ile birlikte hakkında adli soruşturma açılan ve yargılamaları süren 40 öğrenci, üniversite yönetimi tarafından yönetmeliğin "Mahkeme kararıyla kesinleşmiş olmak kaydıyla, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, böyle bir örgütü yönetmek veya bu amaçla kurulan örgüte üye olmak, üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak veya yardım etmek" maddesi gerekçe gösterilerek okuldan atıldı.

Yargılama sürerken haklarında hüküm verildiği iddiasıyla okuldan atılan öğrenciler arasında okuldan mezun olan ve geçici mezuniyet belgesini alan öğrenciler de bulunuyor.

BU HABERİ YİNE İLK KEZ AJANS32'DE OKUYORSUNUZ...

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum