SDÜ'de Tiyatro Festivali Başladı

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından genç yaşta yaşamını yitiren tiyatro oyuncusu Arda Kanpolat anısına 2006 yılından beri her yıl düzenli olarak verilen; bu yıl festival ve uluslararası kongre boyutuna taşınan “Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü” açılış t

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2012 13:12
SDÜ'de Tiyatro Festivali Başladı

SDÜ Akademik Oda Orkestrasınca sunulan müzik dinletisi ve tanıtım filmlerinin izlenmesinin ardından başlayan festivalin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, sanatların insanlığın var oluşuyla ortaya çıktığını belirterek sanat ve tiyatronun, insanoğlunun kendi kendini yeniden olumlandırdığı, anlamlandırdığı bir süreç olduğunu söyledi. Sanatın evrenselliğinin önemine değinen Akyıldız, kendi anlayışının, kültürünün ürününü vererek bunu tüm dünyaya duyurabilip dünyada yaygınlaştırmanın, onu evrenselleştirmek demek olduğunu ve bu evrenselleşme sürecinde sanatın önemli rol oynadığını söyledi.

Akyıldız, “Milletlerin milli şahsiyetleri, milli kültürleridir. Milli kültürümüzü sanatla taşırız. Sanat zekanın eseridir. Ayrıca bireyler özgür olmalıdır, eğer yaratıcı bireyler olmak ya da daha güzel bir dünyada nefes almak istiyorsak bireysel özgürlük, yasalar önünde eşitlik ve insana değer dediğimiz parametrelerle toplumsal yaşamımızı düzenlemeliyiz. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri kutluyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Isparta Vali Yardımcısı Niyazi Can da, sanatın ve sanatçının önemli olduğunu belirterek uluslararası alanda düzenlenen festivalde emeği geçenlere ve Kanpolat ailesine teşekkür etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünün ev sahipliğinde düzenlenen festival, yurt içinden ve yurt dışından geleceğin tiyatro sanatçılarını ve bilim insanlarını yetiştiren üniversiteleri Isparta’da buluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.