SDÜ'de Tiyatro Rüzgarı

SDÜ, Dünya Tiyatrolar Günü’nde Isparta’yı iki önemli yapıt ile buluşturuyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2018 11:02
SDÜ'de Tiyatro Rüzgarı

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Dünya Tiyatrolar Günü kutlamaları çerçevesinde 27 Mart’ta William Shakespeare’nin “Hırçın Kız”, 28 Mart’ta Dario Fo- Franca Rame’in “Japon Kuklası” oyununu sahneleyecek. Ayrıca her iki oyun nisan ayı boyunca haftanın salı ve perşembe günleri saat 19. 30’da 4’er kez ücretsiz ve herkese açık olacak şekilde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

-Kadın ve işçi sorunlarını irdeleyen iki yapıt
Güzel Sanatlar Fakültesi 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kutlamaları için “Kadın ve İşçi Sorunları” tematik alanlarını seçti. Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Nil Ünlü Aycıl, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde William Shakespeare’ın Hırçın Kız eserinin sanatseverlerle buluşacağını açıkladı.

-Aycıl: “Halka açık ve ücretsiz olacak”
Dünya Tiyatrolar Günü kutlamalarının 27 Mart Salı günü saat 16. 00’da Güzel Sanatlar Fakültesi Metin And Sahnesi Fuayesi’nde verilecek kokteyl ile başlayacağını ifade eden Doktor Öğretim Üyesi Nil Ünlü Aycıl, program hakkında şu bilgileri paylaştı: “Aynı gün saat 19.30’da GSF Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde William Shakespeare’ın Hırçın Kız başlıklı eseri perdelerini açacak. Eserin düzenlemesi bana ait. Oyunu A. Bülent Özbirgül yönetiyor. Dramaturg ise Dr. Öğretim Üyesi Müşerref Öztürk Çetindoğan’a ait. Oyun kadın sorunlarını işliyor. Oyunlarımız her olduğu gibi 2018’de öğrencilerimize, akademisyenlerimize, personelimize ve halkımıza açık. Hırçın Kız oyununu nisan ayı boyunca sahneleyeceğiz. Her Salı günü saat 19. 30’da Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde perde açacak.”

İşçi sınıfının hayat sınavı
GSF Sahne Sanatları Bölümünün 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kutlamaları çerçevesinde seçtiği bir diğer oyun ise “Japon Kuklası”. Dario Fo- Franca Rame’in kaleme aldığı eser, işçilerin sorunlarını anlatıyor. Oyunun ilk gösterim tarihi 28 Mart Çarşamba günü Metin And Sahnesi’nde saat 19.30’da olacak. Egemen Berköz’ün çevirisini yaptığı eseri Mustafa Kayabaşı yönetecek. Dramaturg ise Doktor Öğretim Üyesi Evren Nazım Arat imzasını taşıyor.

-Arat: “Köle değil işçi. İşçi değil “İNSAN”
SDÜ Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Doktor Öğretim Üyesi Evren Nazım Arat, Japon Kuklası eserinin fabrikada ağır koşullarda çalışmak zorunda bırakılan makineleşen insanların, işçilerin öyküsünü anlattığını ifade etti. Arat, eserin nisan ayı boyunca her perşembe günü saat 19.30’da Metin And Sahnesi’nde perde açacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum