SDÜ'den Anlamlı Konferans

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından “Almanya’da Namus ve Töre Cinayetleri” konulu bir konferans düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mayıs 2014 17:18
SDÜ'den Anlamlı Konferans

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansı, Max-Plack Yabancılar ve Uluslararası Ceza Hukuku Enstitüsü(Freiburg- Almanya) Türkiye Bölüm Başkanı Dr. Silvia Tellebach verdi. Konferansın açılış konuşmasını Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Turhan yaptı.

Konferansta, Enstitü bünyesinde öğrenim gören doktora öğrencilerinden bahseden Tellebach, Almanya’daki üniversiteler ile Türkiye’deki üniversitelerin eğitimlerinin farklı olduğunu söyledi. Ülkelerdeki cinayet sebeplerinin farklı olduğunu vurgulayan Tellebach, Türkiye’deki cinayetlerin namusu korumak için aile ile alınan ortak kararlar çerçevesinde işlendiğini belirtti ve “Faillerin pek çoğunun gelir seviyesi düşük veya işsiz olduğu; çoğunun da daha önceden suç işlemiş sabıkalı bireyler olduğu görülmüştür” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.