SDÜ’den Başarılı Bir Operasyon Daha

SDÜ’den Başarılı Bir Operasyon Daha

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2017 11:06
SDÜ’den Başarılı Bir Operasyon Daha

Böbreğinde 2.5 cm’lik tümör tespit edilen 26 yaşındaki hasta, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Isparta’da yaşayan 26 yaşındaki Burak Doğan’ın, yaşadığı böbrek taşı şikayetiyle gittiği merkezden böbrek tümörü şüphesiyle SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevkedildi.

Burada yapılan tetkikler sonucunda sağ böbreğinde 2.5 cm’lik tümör tespit edildi. Hastaya laparoskopik parsiyel nefrektomi (kapalı yöntem) uygulanarak, tümör ciddi sorunlara neden olmadan alındı. 

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne geldiğimizde doktorumuz Prof.Dr. Alim Koşar, bu tür ameliyatları kapalı yöntemle yapıldığını söyledi. Yapılan ameliyattan sonra sağlığıma kavuştum ve kısa sürede taburcu oldum. Doktorlarımıza tüm hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum ilgi ve alakalarından oldukça memnun kaldım” diye konuştu. 

Ameliyatı gerçekleştiren SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı, Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Alim Koşar, “Tümör tedavisinde 3 ana amaç vardır. 

1-Tümörü tamamen çıkarmak

2- Organı korumak

3- Tedaviyi en az invaziv yöntemle yapmak. 

Hastamıza yapılan tetkikler sonucunda sağ böbreğinde yaklaşık 2.5 santimetrelik tümör tespit edildi. Kapalı yöntem de denilen Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi yöntemiyle sadece tümörlü bölgeyi çıkardık. Hasta bu sayede hem böbreğini kaybetmeden tümörden kurtuldu hem de kesi yapılmadan tedavi oldu. Genç hastalarda ameliyat izi kalmaması önemli bir durumdur. Bu yöntem sayesinde hasta ameliyattan kısa bir süre sonra normal hayatına döndü. Kendisini sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. 

Hastalar bu tür yöntemleri özellikle büyük merkezlerde büyük ücretler karşılığında yaptırmaktadırlar. Bu gelişmiş yöntem SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde de başarılı bir şekilde uygulanmaktadır” dedi. 

Ameliyat, Prof.Dr. Alim Koşar, Doç. Dr. Taylan Oksay, Yrd.Doç.Dr. Osman Ergün ve Dr. Murat Demir tarafından gerçekleştirildi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.