SDÜ'den Çiftçilere Müjde! Bitki Antifirizi Geliştirildi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi'nin eski dekanlarından Prof.Dr. Fevzi Mustafa Ecevit, üretimde verimi düşüren don olaylarına karşılık bitkileri yazın sıcak kışın soğuktan koruyan doğal bitki antifrizi geliştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2012 21:05
SDÜ'den Çiftçilere Müjde! Bitki Antifirizi Geliştirildi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi'nin eski dekanlarından Prof.Dr. Fevzi Mustafa Ecevit, üretimde verimi düşüren don olaylarına karşılık bitkileri yazın sıcak kışın soğuktan koruyan doğal bitki antifrizi geliştirdi.

Isparta'da ziraat alanında devrim niteliğinde bir buluş gerçekleştirildi. Tarımda verim düşmesine neden olan don olayının bitkiye zarar vermesinin önüne geçmek için doğal bitki antifrizi geliştirildi.

BİTKİNİN GENETİĞİYLE OYNAMAYA SON
Tarım ofisi distribütörlüğünde faaliyet yürüten BİMAS Tarım yetkilileri Süleyman Demirel Üniversitesi Konuk Evi'nde gazetecilerle bir araya gelerek ürün hakkında bilgi verdi. SDÜ'den ayrıldıktan sonra BİMAS Tarım firmasını kuran Prof.Dr. Fevzi Mustafa Ecevit, geçen yıl Türkiye'de 5 milyar dolar dolayında don zararı meydana geldiğini hatırlattı.
Bitkinin genetiği ile oynamayan bir ürün geliştirdiklerini belirten Ecevit, şöyle konuştu: "Bu aslında canlı bir bakteri. Dünyada tek olma özelliği ile dikkat çeken doğal bitki antifirizi, organik tarımda kullanabiliyoruz. Ürünümüz İngiltere'de iki ayrı ödüle layık görüldü." Ecevit, konunun milli bir mesele olarak ele alınması gerektiğine işaret etti.

Söz konusu ürünün 40 yıllık bir çalışmanın sonucu ortaya çıktığını kaydeden Ecevit, sözlerini şöyle sürdürdü: "200 bin dönüm pancar tarlası her yıl dondan zarar görüyor. Bu zarar aslında sadece üreticinin zararı değil, Türkiye'nin zararı. Üretici kazanamadığı zaman üretmekten vazgeçiyor, dolayısıyla ülkemiz o ürünü dışarıdan almak zorunda kalıyor. İşte bu nedenle de, bu buluş milli tarım açısından son derece önemlidir. Bitkiyi yazın sıcaktan, kışın soğuktan koruyor. Dolayısıyla çiftçi kazanıyor, tüccar kazanıyor, ihracatçı kazanıyor ve Türkiye kazanıyor" dedi.

Doğal bitki antifirizinin Isparta'da üretildiğini söyleyen Ecevit, ürünün 15 ülkede kullanıldığını belirterek şöyle konuştu: "Türk Patent Enstitüsü tarafından buluş olduğu tescillenmiş ve İncelemeli Patent ile koruma altına alınmıştır. Ürünümüze İngiltere'de 2007 yılında üç ödül birden verilmiştir. "Technical Excellence Award", "Technical Product Of The Year Award" ve "International Bussines Award". Türkiye'de ise ürünümüz, Growtech Tarım Ödülleri Yarışması Teşvik Ödülü (Antalya) almaya hak kazanmıştır" dedi.

SAHTE ÜRÜNLERİ ALMAYIN
Sahte ürünlerle ilgili de uyarılarda bulunan Prof. Dr. Ecevit, sözlerine şöyle devam etti: "Sahte ve işe yaramayan ürünleri satın almayınız. Alacağınız ürünlerde BİMAS Tarım'ın resmi hologramlarına dikkat ediniz. Hologramsız ürünleri satın almayınız ve lütfen herhangi bir sahtecilik olayı tespit ederseniz zarar görmemeniz için bizimle irtibata geçiniz. BİMAS Doğal Bitki Antifrizi adlı ürünümüz, Türkiye'de ve diğer ülkelerde binlerce çiftçi tarafından kullanılmış, ayrıca dünyanın sayılı laboratuvarlarından olan İngiltere Acme laboratuvarları da dahil olmak üzere Kanada, Almanya, Avustralya, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, İran, Irak, Rusya gibi birçok ülkede test edilmiş, hepsinde çok başarılı sonuçlar elde edilmiş ve etkisi kanıtlanmıştır. Biz, Türkiye'nin geleceği için üretiyoruz, toprağımızı seviyoruz ve bu ülke için çalışıyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum