SDÜ'den 'Engelsiz Çiftlik Projesi'

SDÜ desteğiyle Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği tarafından, engellilerin eğitim ve istihdamına yönelik hazırlanan çiftliğe engelliler, aileleri ve Üniversite öğrencileri tarafından meyve fidanları dikildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2012 11:50
SDÜ'den 'Engelsiz Çiftlik Projesi'

sparta-Eğirdir Karayolu'ndaki çiftlikte düzenlenen törende konuşan Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, her insanın bir gün engelli olabileceğini unutmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de 8 milyonun üzerinde engelli bulunduğunu hatırlatan Bilgiç, devletin sosyal devlet ilkesi gereği yardıma muhtaç ve engelli vatandaşlar ile ailelerine sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Merkezi hükümetlerin bu işlerle başa çıkabilmesinin mümkün olmadığına değinen Bilgiç, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların bu çalışmalara sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği tarafından başlatılan

"Engelsiz Çiftlik Projesi"nin çok önemli olduğunu vurgulayan Bilgiç, proje maliyetinin 2,5 milyon lira olduğunu ve ödenekleri kısa süre içinde çıkarılarak, çalışmaların başlayacağını anlattı.

Fidan dikim töreninde konuşan Karıca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği Başkanı Belkıs Çomak, SDÜ'ye tahsisli alanın 25 bin metrekaresinin Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu tarafından derneğin kullanımına verildiğini söyledi.

"Engelsiz Çiftlik Projesi" ile engelli bireyleri ve ailelerini hayata hazırlayacaklarını anlatan Çomak, engelli bireylerin de bu çiftlikte gelen misafirleri ağırlayarak hizmet edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Genel Meclisi üyeleri, Karınca Zihinsel Engelliler Eğitim ve İstihdam Derneği üyeleri, engelli bireyler, aileleri ile Üniversite öğrencileri, engelsiz çiftlik alanına meyve fidanları dikti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.