SDÜ'den Fransa Ulusal Meclisine Kınama

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Senatosu, Fransa Ulusal Meclisi tarafından Ermeni soykırımı ile ilgili alınan kararı kınadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2011 11:04
SDÜ'den Fransa Ulusal Meclisine Kınama

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Senatosu, Fransa Ulusal Meclisi tarafından Ermeni soykırımı ile ilgili alınan kararı kınadı.     

Konuyla ilgili senato üyeleri ile bir araya gelen SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, Fransa'da hukuka aykırı ve tek taraflı olarak kabul edilen sözde Ermeni soykırımı yasasını şiddetle kınadıkları belirtti. Türk milletinin geçmişinde emperyalizmin olmadığını söyleyen Rektör İbicioğlu, "Tarihe bakıldığında bizim milletimiz güçlüden ziyade hak kavramının yanındadır. Yakın Çağ'da Filistin ve civarını Kudüs gibi 3 dini inancın birlikte yaşandığı topraklardaki insanları 4 asır huzur ve barış içerinde idare etmiştir." dedi.İbicioğlu, "Askerimiz Çanakkale'de milletini yok etmeye gelen düşman askerini yaralanınca tedavi ettirmek için sırtında taşımıştır. Bunu herkes bilir. Fransızlar ise Ermenilerin eline silah vererek halkımıza karşı kışkırtmıştır. Soykırımı görmek isteyenler önce aynaya baksınlar." ifadelerini kullandı.       

Fransa'nın kendi çıkarları doğrultusunda hüküm verdiğini belirten İbicioğlu, "Güçlenen Türkiye karşısında Fransa'nın aldığı bu karar akim kalacaktır. Fransa'nın bu yaklaşımını şiddetle kınıyoruz. SDÜ Senatosu olarak tarihe ait meselelerin tarihçilere bırakılması söylüyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.