SDÜ'den Fransız Topluluğuna Konferans

SDÜ’den “Fransa Türk Topluluğu”na konferans Merkezi Fransa’da bulunan Association Pisidia Antiocheia Yalvaç (APAY) – Yalvaçlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ...

Yayınlanma:
SDÜ'den Fransız Topluluğuna Konferans

SDÜ’den “Fransa Türk Topluluğu”na konferans Merkezi Fransa’da bulunan Association Pisidia Antiocheia Yalvaç (APAY) – Yalvaçlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin TBMM kuruluşunun 91. yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikler çerçevesinde Yalvaç MYO Müdürü Öğr. Gör. Bülent Özgül ve Müdür Yardımcısı Okt. Halit Toptaş Bordeaux’ ta Türk topluluğuna seslendi.

APAY Başkanı Yusuf Uran’ın davetiyle Türkiye’den Selçuk Üniversitesi Tarih Eğitimi Bölüm Başkanı, Atatürk Araştırma Merkezi Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nuri Köstüklü, Yalvaç MYO Müdürü Öğr. Gör. Bülent Özgül ve Yalvaç MYO Müdür Yardımcısı Okt. Halit Toptaş 23-24 Nisan tarihlerinde düzenlenen etkinliklere katıldılar.

Bordeaux’da Centre Civique Communal Condorcet Salonu’nda 23 Nisan akşamı yapılan etkinlikte ilk olarak kürsüye Prof. Dr. Nuri Köstüklü çıktı. “Milli Mücadele ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu” konulu konuşmasını yapan Köstüklü’ nün ardından kürsüye Yalvaç MYO Müdürü Öğr.Gör. Bülent Özgül geldi. “Yalvaç’ın Kültürel Kimliği” konulu konuşmasına örneklerle başlayan Özgül, “Yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizin en önemli sorunu kimlik sorunu olarak ön plana çıkıyor. Dolayısıyla bu sorunu aşmak için yapmamız gereken ilk şey, kendi kimliğimizi iyi tanımak ve gençlerimize bunu iyi anlatmaktır. Milli kimliğimize, dini kimliğimize, yerel kimliğimize sıkı sıkıya sarılmalı, Fransa’ya entegrasyon ve evrensel kültüre uyum sağlamaya çalışmalıyız.” dedi.

Yalvaç MYO Müdür Yardımcısı Okt. Halit Toptaş da “Yalvaç Türkülerinin Öyküleri ve Ezgileri” konulu sunumunda hem türkülerin öykülerini anlattı, hem de bağlama çalarak yöresel türküleri seslendirdi. Yaklaşık 5 saat süren etkinliğe Bordeaux ve çevresinde yaşayan Türkler yoğun ilgi gösterdi.

Özgül ve Toptaş, Prof. Köstüklü’yle beraber 24 Nisan’da Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına da katıldılar. Bordeaux Cenon Belediye Başkanı Alain David tarafından da kabul edilen Özgül ve Toptaş, kültürlerarası diyalog konusunda görüş alışverişinde bulundular.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.