SDÜ'den 'Parmaklarımızdaki Tehlike' Projesi

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından hazırlanan ve 20.02.2012-20.06.2012 tarihleri arasında 4 ay sürdürülecek olan ve aynı zamanda AB Eğitim ve Gençlik Programları ile birlikte Ulusal Gençlik Girişimi tarafından desteklenen ‘Parmakları

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2012 13:08
SDÜ'den 'Parmaklarımızdaki Tehlike' Projesi

ali Memduh Oğuz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla SDÜ Teknik Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen tanıtım programı ilköğretim çağındaki çocukların internet kullanımıyla ilgili olarak kısa bir sine vizyon gösterisiyle başladı.

Projenin tanıtımını yapan SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Tecirli, proje çağının yaşandığını ifade etti.

Tecirli konuşmasında; “Bu proje bizim 4. gençlik projemiz ve günlük yaşamımızı doğrudan ilgilendiren bir proje. Özellikle gençliğimiz açısından çok önemli bir çalışma, çünkü ahlaki erozyon ve zaman kaybı bakımından çok önemli bir proje. Bu projeyi destekleyen Isparta Valiliği, SDÜ Rektörlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Grup İmaj adına projenin sunumunu yapan Emre Özden projenin amaçlarını şu şekilde açıkladı;

Özden sunumunda; “Projemiz gençlerin internet başında boşa geçirdikleri zamanın farkına varmalarını sağlama, ahlaki bozuklukların önüne geçme, gençleri sosyal paylaşım sitelerine bağımlı olmaktan kurtarma, interneti kullanma amacının dışına çıkmama konularında bilinçlendirmek ve bunlar ışığında toplumsal değerlere bağlı, bilinçli bir toplum hedeflemektedir. Bu bağlamda seçtiğimiz 10 pilot okulda gerçekleştireceğimiz faaliyetler ile gençler üzerinde olumlu etkiler oluşturmayı amaçlamaktayız. Gerçekleştireceğimiz faaliyetler çerçevesindeki genel hedefimiz ahlak kurallarına bağlı, teknolojiyi ve zamanını verimli bir şekilde kullanabilen bir toplum bilinci oluşturmaktır” dedi.

Rektör İbicioğlu; “Çocuklarımızı dünya otobanında yalnız bırakmayalım, onlara doğru istikameti gösterelim”

İnterneti dünya otobanı olarak nitelendiren SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu; “Biz üniversite olarak birkaç hedefe öncelik vermiştik, bunlardan bir tanesi girişimci üniversitedir. Dünya hızla içinde hiçbir duvarı olmayan bir odacık haline geliyor, buna bağlı olarak teknolojik gelişmeler toplumsal yapıyı yeniden şekillendiriyor. Bu öyle bir şey ki tüm yapısal örgütlenmeler yeniden dizayn ediliyor. Öyle görülüyor ki ileride haberleşmede, eğitimde fiziksel mekânlara ihtiyaç kalmayacak.

Gelişim teknolojileri bundan sonra tüm toplumlar açısından adeta fırsatları tekrar eşit hale getirdi ve yarışmaya yeniden başlama şansını ortaya çıkardı. Ancak burada gelişim teknolojilerini kullanırken, interneti kullanırken çok dikkatli hareket etmek gerekiyor, işte bu proje buna yönelik bir projedir.

Çocuklarımızı en yakın bir seyahate gönderirken aman molalarda dikkat et, yanında oturana dikkat et, her edilen ikramı kabul etme, şuna dikkat et, buna dikkat et diye bin nasihatte bulunurken, dünya otobanı olan, onu bir parmak tuşuyla dünyanın her köşesine götürecek olan internetin başına otururken nasihat etmememiz kabul edilemez. İşte bu proje o otobanda çocuklarımızın dikkatli ve rahat seyahat etmelerini sağlayacaktır” dedi.

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Vali Memduh Oğuz, hayatımızı iki defa yaşama sansımızın olmadığını ifade etti.

Vali Oğuz; “Bu proje sadece çocuklarımızı değil, bütün toplumu ilgilendiren bir projedir”

Vali Oğuz konuşmasında; “Aslında bu sadece çocuklarımızı değil bütün toplumu ilgilendiren bir projedir. Hayat bir kere yaşanır, hiçbirimizin ikinci bir yaşam şansı yoktur. Bu doğrultuda hayatımız; ya muvaffakıyete giden yolda geçer, ya da nedametlerin, pişmanlıkların olduğu bir yolda geçer.

Büyük Atatürk diyor ki; ‘Mesudum, çünkü muvaffak oldum’ diyor. Yani muvaffak olmak pişmanlık hissi vermiyor, huzur veriyor, güven veriyor. O bakımdan gençler kendilerini çok iyi tanımlamalıdırlar. Nerede durduğunu, nerede yaşadığını, kültürünü ve inançlarını bilen ve hedefi olan bir kişi olmalı. Eğer sağlam bir temel ve sağlam bir duruşla ilerlenirse hedefe mutlaka ulaşılır, bunun istisnası bile yoktur.

İleride pişman olunduğunda geriye dönüş imkansız olduğuna göre, şimdi tam zamanıdır. Doğru çizgiyi, huzurlu çizgiyi seçmenin tam zamanıdır. Zaman sadece geçmekle kalmıyor, geriye dönüp baktığımızda doğrularıyla, yanlışlarıyla bize bir miras bırakıyor. O bakımdan burada doğru miras çok önemli. Her insan çevresine, ülkesine ve insanlığa nizam verebilecek bir şeklide yaratılmıştır” dedi.

Vali Oğuz; “Zamanında öğrenmek çok önemli”

Öğrenmenin zamanında yapılması gerektiğine vurgu yapan Vali Oğuz; “Öğrendiğin şeyi kendi hayatında tatbik etmedikten sonra, insanların faydasına sunamadıktan sonra neye yarar. O nedenle zamanında öğrenmek çok önemlidir, bu öğrenmeyi de yaparken günümüz bilişim çağından, internet çağından yararlanacağız. İnternet sizlere rüya alemi gibi keyifler sunar, bıkmadan usanmadan farkına varmadan sizlerin en değerli zamanınızı alır götürür, sizleri oyalar. Sizi değişik alemlere, değişik coğrafyalara, değişik insanlara götürür, ancak birde hayatın hakikati var. Bu hakikat doğru bir çizgidir, faydalı olma çizgisidir, interneti doğru kullanma çizgisidir. O bakımdan bu projeyi vilayet olarak destekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.