SDÜ'den Sanal Gerçeklik Tabanlı Oyun

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinden “Sanal Gerçeklik Tabanlı Oyun”

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Haziran 2016 11:34
SDÜ'den Sanal Gerçeklik Tabanlı Oyun

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğrencileri bitirme projeleri kapsamında yaptıkları sanal gerçeklik tabanlı oyun ile bu alanda yapılan çalışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Projelerini, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Yiğit danışmanlığında gerçekleştiren Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, Güvencan Karpat ve Enes Murat Erdem, teknolojinin mobil ortamlarda nasıl başarıyla uygulanabileceğini kanıtlayan bir çalışmaya imza attı. Açık kaynak kodlu yazılımlar kullanılarak geliştirilen savaş türündeki oyunla, diğer kullanıcılarla interaktif bir biçimde, sanal bir dünya içinde aynı ortamdaymış gibi savaşılabiliyor.

SDÜ öğrencilerini tebrik eden Prof. Dr. Tuncay Yiğit, başarılı çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.