SDÜ’den Yine Bir İlk

Türkiye’nin ilk uluslararası Optisyenilik Sempozyumuna SDÜ ev sahipliği yaptı

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2012 18:04
SDÜ’den Yine Bir İlk

Süleyman Demirel Üniversitesi Senirkent Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde bu yıl ilk kezuluslararası platformda düzenlenen “Optisyenlik ve Göz Sağlığına Akademik ve Sektörel Bakış” temalı “Optisyenlik ve Göz Sağlığı” Sempozyumu, Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından başlayan törende, katılımcılara GSF Müzik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cenk Celasin tarafından çeng dinletisi sunuldu.

Törenin ilk konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Şimşek, kurum hakkında bilgi vererek tıbbi cihaz konusunun önemine değindiği konuşmasında, tıbbi cihaz üretiminde ham maddenin ötesinde ciddi bir kurum ve bilgi birikimi gerektiğini, bu alandaki araştırma ve geliştirme merkezlerinin güçlü olmasının önem taşıdığını dile getirdi. Optisyenliğin de gelişen teknolojiyle birlikte sürekli kendini yenileyen bir sektör olduğunu sözlerine ekleyen Şimşek, öğrencilere “Meslek yaşantınız için sadece size verilen eğitimle sınırlı kalmayın. Modern cihazlar nasıl kullanılıyor, modern gözlük camları nasıl yapılıyor araştırın. Donanımınızı artırın ve sürekli kendinizi yenileyin” mesajını verdi.
“Optisyenlik ve Göz Sağlığına Akademik ve Sektörel Bakış” temalı “Optisyenlik ve Göz Sağlığı” Sempozyumunun amacının bilim dünyası ile sektörün ulusal ve uluslararası boyutta bilgi paylaşım platformunu oluşturmak olduğunu belirten Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve Senirkent MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. H.Cahit Sevindir, gerek optisyenlik öğretiminin gerekse optisyenlik sektörünün karşılaştığı sorunların tartışılması ve çözümlerin bulunması anlamında Anadolu’da bulunan üniversiteler arasında ilk adımı atan üniversite olmanın gururunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.
Optisyenlik sektörünün hayatın üretildiği bir alan olduğunu belirten SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız da, optisyenliğin camların üretiminden camların estetiğine kadar her türlü ayrıntıya önem veren bir meslek olduğunu söyledi. İnsan sağlığında önemli bir yeri olan göz bozukluklarının, gözlükçülüğü veya optikçiliği geçerli ve ihtiyaç duyulan bir meslek haline getirdiğini ifade eden Akyıldız, “Siyasi haritaların bile temelinde üretim yer alır” diyerek optisyenlik mesleğinin de gelişmesinde ve kendini yenilemesinde ilerleyen teknolojinin önemli roller üstlendiğini, mesleğe sanatsal, estetiksel ve fiziksel açıdan katkıları olduğunu söyledi. Öğrencilere, zaman- mekan ayrımı yapmadan kısıtlı şartlarda olsalar dahi kendilerini geliştirmeleri ve yenilikçi olmaları gerektiğini söyleyen Akyıldız, sempozyumun başarılı geçmesini temenni etti.

Açılış konuşmaların ardından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Şimşek’e, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt tarafından plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.