SDÜ'den Yurt Tartışmalarına Son Nokta!

Öğrencilerimizin lehine olacak her türlü yeni girişimi daha önce olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz...

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2015 15:34
SDÜ'den Yurt Tartışmalarına Son Nokta!

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörülüğünden yapılan açıklamada; "Üniversite yönetimlerinin en önemli sorumluluklarından birisi öğrencilerin hayat şartlarını iyileştirmek ve geliştirmektir. Barınma konusu da üniversitelerin takip ettiği en önemli sorumluluk alanlarından bir tanesidir. Kamuoyu tarafından bilindiği üzerine 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde üniversitemizin öğrenci sayısı tarihinin en yüksek düzeyine ulaşarak 80 bin öğrenciyi geçmiştir. Bu hızlı büyüme karşısında yurt kapasitesi yetersiz kalmıştır. Bu durum öğrencilerimizin eğitim hayatının önünde esaslı bir engeldir.

Bu nedenle üniversite yönetimi olarak daha önceki açıklamalarımızda vurguladığımız üzere her türlü yurt yapımının teşvik edilmesinin hayati derecede önemli olduğunu düşünüyoruz.

Gerek İl Özel İdaresince arsası temin edilen ve ihale süreci biten KYK’nın yaptıracağı 5000 kapasiteli yurt ve gerekse Kredi Yurtlar Kurumunun ihale aşamasına gelerek yapmayı planladığı yurt ve de öğrencilerimizin lehine olacak her türlü yeni girişimi daha önce olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz ve bu tür girişimlerin hayata geçirilmesi için her türlü çaba içerisinde olacağız. Isparta'daki tüm kamu kurumlarımızın da bu çabaya destek vereceğine inancımız tamdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.