SDÜ’lü Akademisyen Sağlık Politikalarına Yön Verecek

SDÜ’lü Akademisyen Sağlık Politikalarına Yön Verecek

Yayınlanma:
SDÜ’lü Akademisyen Sağlık Politikalarına Yön Verecek

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi aynı zamanda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Erdem, Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye Sağlık Politikaları Enstitüsü bünyesinde oluşturulan Sağlık Politikaları Bilim Kurulu’na seçildi.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ve sağlıkla ilgili kuruluşlarından görevlendirilen 18 bilim insanının yer aldığı kurul en az üç ayda bir toplanarak Türkiye’nin sağlık yönetimi, sağlık ekonomisi ve finansmanı, sağlık insangücü, sağlık turizmi gibi sağlık politikaları ile ilgili gündemlerini değerlendirecek.

TÜSPE; sağlık politikaları alanında istişare, araştırma ve kanıt temelli, güvenilir ve işlenmiş bilgi üreterek ve de yayarak daha sağlıklı ve müreffeh bir Türkiye toplumuna ve insanlığa katkı sağlamak amacıyla; sağlık yönetimi, sağlık ekonomisi ve finansmanı, sağlık hizmetleri sunumu, sağlık insan gücü, halk sağlığı, sağlık endüstrisi, küresel sağlık ve sağlık turizmi ile ilgili politikalara yönelik Ar-Ge, izleme ve değerlendirme, eğitim, yayın, toplantı ve danışmanlık faaliyetleri yürütür.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.