SDÜ'lü Akademisyene Marie S. Curie Bireysel Araştırma Desteği

SDÜ'lü Akademisyene Marie S. Curie Bireysel Araştırma Desteği

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mart 2021 12:19
SDÜ'lü Akademisyene Marie S. Curie Bireysel Araştırma Desteği

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selmihan Şahin, Marie Skłodowska-Curie Bireysel Araştırma Bursunu almaya hak kazandı.

Horizon 2020 Çerçeve Programı kapsamında bireysel araştırmacılara destek veren Marie Skłodowska-Curie Bireysel Araştırma Bursu, tüm dünyadan deneyimli araştırmacılara uluslararası ve sektörlerarası araştırma amaçlı dolaşım imkanı sunuyor. Bu kapsamda Doç. Dr. Selmihan Şahin, İsviçre Cenevre Üniversitesinde 2 yıl süreyle “Format dehidrogenaz ile CO2’nin biyoelektrokimyasal olarak indirgenmesini sağlayan enzim elektrot ara yüzeylerinin geliştirilmesine” yönelik çalışmalar yapacak. Söz konusu proje CO2’nin verimli bir şekilde indirgenmesine yönelik inovatif yaklaşımlar içeriyor.

MSCA NEDİR?
Marie Skłodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Dolaşım Destekleri  (MSCA) nitelik ve nicelik olarak araştırma ve teknoloji alanındaki insan potansiyelini güçlendirmeyi, araştırmacıların kariyer gelişimini desteklemeyi, uluslararası ve sektörler arası araştırmacı dolaşımını teşvik etmeyi ve böylece Avrupa’yı ve Türkiye’yi araştırmacılar için bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflemektedir. MSCA, Ufuk2020 Programı altında, sunduğu yenilikçi ve mükemmel araştırma eğitimi fırsatları; cazip kariyer ve bilgi paylaşımı olanakları, uluslararası ve sektörler arası hareketlilik programları ile araştırmacıların diledikleri araştırma alanında 20 yıldır birlikte çalışmalarını sağlayan bir yapıdır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.