SDÜ’lü Hekimler, 21 Yıl Sonra Çetin’i Sağlığına Kavuşturdu

SDÜ’lü Hekimler, 21 Yıl Sonra Çetin’i Sağlığına Kavuşturdu

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ekim 2017 09:29
SDÜ’lü Hekimler, 21 Yıl Sonra Çetin’i Sağlığına Kavuşturdu

SDÜ Araştırma Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi, gerçekleştirdiği canlı böbrek nakli operasyonu ile 45 yaşındaki hastayı sağlığına kavuşturdu.

21 yıl önce hem hepatit C hem de böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle her iki böbreğini kaybeden ve yaşamını diyalizle sürdüren Ahmet Çetin, kardeşi Satı Özdemir’den alınan böbrek ile yeni hayatına merhaba dedi. Çetin, 21 yıl sonra kana kana su içmenin mutluluğunu yaşadı.

Böbrek nakil ameliyatını gerçekleştiren Yrd. Doç.Dr. İhsan Yıldız, “Hastanın kliniğimize başvurduğunda hepatit C tedavisini almıştı. Tedavinin başarısını kontrol ettikten sonra organ nakli koordinatörlüğümüz ve nefroloji birimi sorumlu hekimi Prof. Dr. Barış Afşar ile birlikte 2 gün içinde nakil hazırlıklarını başlattık ve nakili gerçekleştirdik. Hastamız şu an sağlıklı, 15 yıldır bir gram idrar çıkaramayan hastamız şuan istediği şeyi yiyip içebiliyor ve vücudu artık ürünleri atabiliyor. Organ bağışının hayat kurtardığını unutmayalım ve bu konuda daha duyarlı olalım” dedi.

21 yıldır zorlu bir mücadele verdiğini söyleyen Ahmet Çetin ise yıllar sonra sağlığına kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek “Doktorlarım çok çabaladı, sonunda başardım. Yıllardır suyu bile kısıtlı içiyordum. Nakilden sonra kana kana su içiyorum. Vücudum yediklerimi dışarı atabiliyor. Kendimi çok iyi hissediyorum. SDÜ Hastanesi Organ Nakli Merkezine, doktorlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.