SDÜ’nün ABD Temasları Meyvelerini Vermeye Başladı

Bilim şehri olma yolunda hızla ilerleyen Isparta’da SDÜ’de birçok girişiminin meyvesini toplamaya başladı. SDÜ’nün ABD temasları sonuç vermeye başladı.

Yayınlanma:
SDÜ’nün ABD Temasları Meyvelerini Vermeye Başladı

Birçok açıdan Türkiye’deki üniversiteler arasında üst sıralarda yer alan Süleyman Demirel Üniversitesi, gerçekleştirdiği akademik ve yönetsel çalışmalarla da dünya çapında adından söz ettirmeye devam ediyor. SDÜ’yü bir dünya üniversitesi yapma yolunda önemli adımlar atan Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve beraberindeki heyetin, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Amerika Birleşik Devletleri seyahatinde kurduğu temaslar da meyvelerini vermeye başladı.

ABD’Lİ ŞİRKET YÖNETİCİSİ SDÜ’DE
Bu kapsamda Amerika Aidant Enterprises Şirket Yöneticisi Marcos Regalado, SDÜ Politika Tasarım Kulübünce düzenlenen "Türk Girişimciler için Amerika'da Yeni Yatırım ve İş Fırsatları" konulu konferans ile üniversitemizin konuğu oldu. Konferans öncesinde Marcos Regalado ve eşi, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu makamında ziyaret etti. Regalado, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye seyahatinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Isparta’yı çok beğendiğini ve SDÜ’nün eğitim olanakları ve sosyal imkanlarıyla önemli bir üniversite olduğunu ifade etti. ABD’li konuklarını ağırlamaktan duyduğu mutluluğu belirten Rektör İbicioğlu da, bu tür temasların şehrimiz ve üniversitemiz adına önemli kazanımlar sağladığını kaydetti.

Ziyarette, günün anısına karşılıklı hediyeler takdim edildi.
Ziyaretin ardından, Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin ev sahipliği yaptığı konferansa geçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Serkan Şengül, bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek konferansın başarılı geçmesini diledi.

BATI MEDENİYETLERİ KÖKLERİNİ
ANADOLUDA ARAMAK ZORUNDA
Konuşmasına, üniversitelerin görevlerinin sadece kendi il ve bölgelerinde kalmak, bilimle uğraşarak çevresine ve ülkeye hizmet vermek olmadığını belirterek başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ’nün en az beş bin yıllık bir geçmişe sahip Anadolu’nun birikimini dünyaya taşıma misyonunu, kendisine vazife edindiğini vurguladı ve sahip olduğu birim, fakülte, enstitü, personel ve öğrencisiyle de dünyada önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Gerçekleştirdikleri ABD seyahati hakkında da bilgi veren İbicioğlu, görüşmeler esnasında öğrenciler ve Ispartalıların değişik alanlarda yatırım yapabilmeleri açısından önemli girişimlerde bulunulduğunu ve yapılan anlaşmalar neticesinde öğrencilerin bir kısmına ABD’deki üniversitelerde ücretsiz eğitim alma imkanı sağladıklarını ifade etti. İbicioğlu, “Batı medeniyetleri, köklerini Anadolu’da aramak zorunda. Bugün, Amerika dominant bir güçse; Türkiye de hem bölgesinde hem de dünyada son zamanlardaki çıkışlarıyla yükselen bir yıldızdır. Yarınlara umutla bakıyoruz. Türkiye, yumuşak güçlerini etkin kullanabildiği, dünyanın her yerine gitme özgüvenini barındırdığı, donanımlarını küresel bazda edinebildiği takdirde, siz gençler sayesinde geleceği aydınlık ve önü açıktır. Bize düşen bu geleceği hazırlamak. Dünya çapında eğitim almanız, Ispartalı iş adamlarımızın yatırım yapabilmeleri, ürün pazarlayabilmeleri ve iş kollarında ortaklar bulabilmeleri konusunda da önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Türkiye, farklılıkları yönetebilen ender ülkelerden bir tanesidir. Dünyaya açılmak istiyorsanız, Türkiye’ye gelmeniz gerekiyor.” dedi.

STRATEJİK ORTAKLIK GELİŞMELİ
Daha sonra "Türk Girişimciler için Amerika'da Yeni Yatırım ve İş Fırsatları" konulu konferansını vermek üzere kürsüye gelen Marcos Regalado, Miami Belediye Başkanınca düzenlenen bir resepsiyonda görüşme imkanı bulduğu Rektör İbicioğlu’nun sözlerinden çok etkilendiğini belirterek “O görüşmede Türk halkının bölgedeki en önemli gelişmeleri dikkate alarak demokratikleşme, ekonomik reform, daha geniş katılımlı bir toplum ve daha iyi bir gelecek için kendilerini bu davaya adamış olduklarına şahit olduk. Bu yüzden, Batı, özellikle ABD, Türkiye’yi bir ayağı Avrupa’da diğer ayağı Asya’da büyük bir güç olarak gördüğü için stratejik ortaklık işbirliğini geliştirmek istemektedir.” dedi.

SİYASİ İSTİKRAR ŞART
Siyasi istikrar olmadan ekonomik zenginliğin ve ilerlemenin olmayacağını vurgulayan Regalado, bu nedenle insanların hem kendileri hem de aileleri için daha iyi bir gelecek hazırlamak isteyenlerin, siyasi istikrarın hüküm sürdüğü huzurlu bir ortam yaratması gerektiğini söyledi. Türkiye ve ABD arasındaki ticari ilişkiler göz önüne alındığında Türkiye’nin, ABD’nin yedinci büyük ihracat ve dördüncü büyük ithalat yaptığı ülke olduğunu belirten Regalado şunları kaydetti: “Ortak işbirlikleri sayesinde Amerikan ve Türk şirketleri üçüncü pazarlara ulaşmada bir köprü görevi görebilirler. Büyük Miami Bölgesi bu tür ortak işbirlikleri için eşsiz bir yerdir. Yeni pazarlara girmek isteyen şirketlere federal, eyalet ve yerel hükümetler tarafından teşvikler verilmektedir. Bu teşvikler Yabancı Ticaret Bölgesinin sağladığı imkanlarla ikiye katlanarak ortak yatırımlar için büyük fırsatlar oluşturmaktadır. Türk- Amerikan- Latin Amerika ticari ilişkilerinin geleceğinin parlak olduğuna inanıyoruz. Bu amaç için çalışan tüm kurumları kutluyoruz ve Büyük Miami Bölgesinde iş imkanlarını düşünen her girişimciye her türlü yardımı yapmaya hazırız.”
Çok sayıda akademisyen, iş adamı ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşen; Türk iş dünyası için ABD’de ve özellikle de Güney Florida eyaletinde sağlanan ekonomik yatırım imkanları hakkında bilgilerin aktarıldığı konferansın sonunda Marcos Regalado katılımcıların sorularını yanıtladı. Etkinliğin sonunda Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Marcos Regalado ve eşine üniversitemiz ürünlerinden oluşan hediyeler takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.