SDÜ’nün Değişen Çehresi

SDÜ’nün Değişen Çehresi

Yayınlanma:
SDÜ’nün Değişen Çehresi

Süleyman Demirel Üniversitesince yürütülen "Yeşil Yaşanabilir ve Sürdürülebilir Yerleşke Modelinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında “Yeşil Kampüs ve SDÜ’nün Değişen Çehresi” konulu bir webinar düzenlendi.

Su Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Şehnaz Şener moderatörlüğünde Zoom uygulaması ve Bilim TV YouTube Kanalından gerçekleştirilen yayına, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Adnan Karaibrahimoğlu konuşmacı olarak katıldı. Daha yaşanabilir, temiz çevrenin her geçen gün daha da önem kazandığını belirten Karaibrahimoğlu, çevrenin genel anlamıyla yaşadığımız ortamı, özelde ise ekolojik yaşam ortamını anlattığını söyledi. Ekoloji kavramının çevre kavramı ile ilişkili olduğunu dile getiren Karaibrahimoğlu, “Ekoloji, insan da dahil olmak üzere tüm canlıların yaşadığı ortamı ve birbirleri ile ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır. Eko, kelime kökeni itibariyle çevre, etraf anlamına gelmektedir. Çevrenin bilimsel olarak incelenmesi bizi yakından ilgilendiriyor. Isparta olarak çevremizde yeşili oldukça fazla görebiliyoruz. Bu anlamda şanslıyız.” dedi.

Dünyayı yaşanabilir kılarak gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakmanın tüm insanların görevi olduğunu ifade eden Karaibrahimoğlu, daha iyi bir miras bırakabilmek için “su”, “toprak”, “orman”, “gıda”, “enerji” gibi kaynakların korunması ve sürdürülebilir olması gerektiğinin altını çizdi. Karaibrahimoğlu, ayrıca konuşmasında üniversitemizde yeşil kampüs çalışmalarından ve SDÜ'nün doğal alanlarından bahsetti.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.