SDÜ'nün Gündeminde YAPAY ZEKA Var

SDÜ'nün Gündeminde YAPAY ZEKA Var

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2018 22:17
SDÜ'nün Gündeminde YAPAY ZEKA Var

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi’nce düzenlenen “Yapay Zeka ve Çoklu Tekillikler” semineri ile günümüzün en çok konuşulan konusu yapay zeka ele alındı.

SDÜ Mühendislik Fakültesi Şehit Astsubay Ekrem Çelik Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde, ODTÜ Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fevzi Zambak, yapay zekanın geleceğine ilişkin bilgiler vererek öğrencilerin sorularına yanıt verdi. Seminerde, teknolojik tekillik kavramının oluşabilmesi için temel ölçütlerin neler olduğu ve bu ölçütlerin, var olan bilgisayar bilimleri paradigması içerisinde, ne derece ulaşılabilir olduğu tartışıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi, Doç. Dr. Fevzi Zambak’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek etkinliğin verimli geçmesini diledi.
Teknolojinin büyük ivme kazandığı günümüzde yapay zekâya farklı anlamlar yüklendiğini belirten Doç. Dr. Fevzi Zambak, kendisinin de yapay zekaya 80’e yakın tanım yaptığını ifade etti.

Günümüzdeki bilgisayar bilimlerinin yapay zekâ için yetersiz olduğunu söyleyen Zambak, “Tekillik dediğimiz olaydan anladığımız var olan bir programın potansiyel olarak kendisinden daha üstün bir program oluşturması ve oluşturduğu programın da potansiyel olarak daha üstün bir program çıkarması diyerek uzayan bir zincir olarak düşünebiliriz” dedi.
Etkinliğin ikinci gününde ise yapay zekaya dair temel kavramların tanıtıldığı, veri temsili ve işlemesi konusunda geliştirilen ana yöntemlerin anlatıldığı, veri bilimi içerisinde mantık ve doğal dil işleme modellerinin tanıtıldığı ve örnek formal ontoloji çalışmalarının gösterildiği ve çeşitli uygulama alanlarına dair çözümlemelerin yapıldığı 4 atölye çalışması gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.