SDÜ'nün Gurur Günü

SDÜ'nün Gurur Günü

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2019 09:06
SDÜ'nün Gurur Günü

Geleceğimizin sahipleri gençler, Türkiye’nin aydınlık yarınlarına emin adımlarla yürüyor. Süleyman Demirel Üniversitesi bugün diplomalarını almaya hak kazanan yaklaşık sekiz bin öğrenciyi mezun etmenin haklı gururunu yaşadı.

19 Mayıs Öğrenci Meydanı ve Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen törende, 20. yıl mezunları ile İktisadi Ve İdari Bilimler, Mühendislik, Fen Edebiyat, Eğitim, Sağlık Bilimleri, İlahiyat, Güzel Sanatlar, İletişim, Mimarlık, Tıp, Spor Bilimleri, Diş Hekimliği, Hukuk Fakültesi, Isparta Sağlık Hizmetleri, Eğirdir Sağlık Hizmetleri, Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek ve Adalet Meslek Yüksekokulundan mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimiz, Antalya Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde ailelerini ve katılımcıları selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törenin açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünden başarı ile tamamlayan, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Çift Ana Dal Öğrencisi Türkmenistan Uyruklu Suraya Halmuradova yaptı.

17 yaşından bu yana Türkiye’de okumanın hayalini kurduğunu ve bu hayali gerçekleştirmek için çok çalıştığını belirten Halmuradova, bugün ülkenin en iyi şehirlerin birinden ve ilham veren üniversitesinden mezun olmanın gurunu yaşadığını söyledi. Ülkemizdeki insanların yardımseverliği ve sıcakkanlılığına vurgu yapan Halmuradova, “Burada kendimi hiçbir zaman yabancı gibi hissetmedim. Sanki burada doğup büyümüş gibiyim. Benimle birlikte ailemde artık Türkiye’de yaşıyor. Burası benim sadece okumak istediğim değil, kariyerimi de şekillendirmek istediğim bir yer. Hayatımın en güzel yılları burada, bu şehirde, SDÜ’de geçti. Burada eğitimin, arkadaşlığın, dostluğun ve hiçbir ülkede göreceğime inanmadığım yardımseverliği gördüm ve yaşadım. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü Mezunu Azerbaycan Uyruklu Sekine Kerimzade, Türk soyundan olmaktan duyduğu gururu ifade ederek büyük emek göstererek kendisini bugünlere getiren ailesine teşekkür etti. Arkadaşlarına da bundan sonraki hayatında başarılar diledi.

Daha sonra Spor Bilimleri Fakültesini birincilikle tamamlayan Melis Koca başlangıçların güzel, bitişlerin ise zor olduğunu ifade ederek “Şuan tüm arkadaşlarımı hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. 4 yıllık eğitim sürecimizde, iyi ve kötüyü ayırt etmeyi, insanın ve insanlığın değerini öğrendik. Birbirimize karşı dürüst ve doğru olmayı, vatana millete yararlı birey olmak için gereken tüm bilgileri öğrendik. Bundan sonra tüm bunlara iyi birer vatandaş olmayı eklemek asıl sorumluluğumuz olmalı. Bizler, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği cumhuriyetin en büyük koruyucularıyız.” dedi.



Üniversitemizden 1999 yılında İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan 20’nci yıl mezunlarımızdan Sayıştay Uzman Denetçisi Ramazan Ali Çetin ise “Bizler burada mesleki eğitim alırken toplumsal yaşama da yönelik tecrübeler edindik. Derslerin, vizelerin, sınavların yanı sıra unutulmayacak dostluklar, hatıralar ekledik. Mezun olduktan sonra burada tekrar bulunmak tarif edilemez bir duygu. Bir üniversitenin gelişmesi için 20 yıl kolay değildir. Ama biz görüyoruz ki üniversitemiz akademik, sosyal ve kültürel başarıları ve fiziki kapasitesi ile yükseköğretim kurumları arasında seçkin bir yerde bulunuyor. 1999 yılı mezunları olarak 2019 yılı mezunlarını ve ailelerini tebrik ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul birinci, ikinci ve üçüncülerine mezuniyet anısına hazırlanan belge ve armağanları verildi. Mezun olan öğrenciler de umutlarına yol olacak belgelerini öğretim elemanları ve öğretim üyelerinin elinden aldı.

Üniversitemizden 20 yıl önce 1999 yılında mezun olmaya hak kazanmış eski öğrencilerimiz de yeni mezunlar ile bir araya geldi.

Coşkuyla kutlanan Mezuniyet Töreninin son bölümünde, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız’ın yönetiminde SDÜ Mezuniyet Andını birlikte okuyan öğrenciler, keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın haklı gururunu yaşadı.



















HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.