SDÜ'nün Hedefi Açık Öğretim Fakültesi Kurmak

Süleyman Demirel Üniversitesi, 3 yükseköğretim kurumu sayesinde Anadolu’nun en çağdaş ve güzel kenti haline gelen Eskişehir’in yolundan ilerliyor: Hedef ‘Isparta’ya Açık Öğretim Fakültesi’ kurmak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2011 17:14
SDÜ'nün Hedefi Açık Öğretim Fakültesi Kurmak

Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu programına sahip SDÜ, bunu Açık Öğretim Fakültesi’ne dönüştürmek için düğmeye bastı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, “gelecek Akademik Yıl’da Açık Öğretim Fakültesi’ni açmayı ümit ediyoruz” dedi.

Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 2011- 2016 Dönemi’nin şifrelerini verdi. Hedeflerinden birinin de SDÜ genel şemsiyesi altında Açık Öğretim Fakültesi kurmak olduğunu anlatan İbicioğlu, “Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) sunulmak üzere dosya hazırlandığını söyledi.

SDÜ şemsiyesi altında Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu olduğunu ve şu an 4 bölümde 431 öğrencinin kayıtlı olduğunu anlatan İbicioğlu, şöyle dedi:

“Hedefimiz bu sistemi Açık Öğretim Fakültesi’ne dönüştürmektir. Bunun için dosya hazırlıyoruz. Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) sunacağız. Bu hazırlıkları yaparken YÖK ile ön görüşmeler de yaptık. Projemizi anlattık. Hayli olumlu tepkiler aldık. Ön görüşmelerimiz çok iyi geçti. Açık Öğretim Fakültesi’ni 2012-2013 Akademik Yıl’da kurabileceğimizi düşünüyorum. Çok inanıyorum ki, bu konuda iyi seviyelere geleceğiz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.