SDÜ'nün Ispartayla Bütünleşmesi Çok Önemli

YÖK Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mart 2012 12:57
SDÜ'nün Ispartayla Bütünleşmesi Çok Önemli

YÖK Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Oğuz, “SDÜ’nün Isparta’yla bütünleşmesi çok önemli” dedi.

YÖK Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.SDÜ’nün ısparta’yla birleşmesinin çok önemli olduğunu belirten Oğuz, “Biz zaman zaman üniversitenin yönünün biraz daha şehre dönmesini söylüyoruz, bunun bir somut göstergesi olmalı. Göreceksiniz bu çevirmeden bereket çıkacak.

Bugün Güzel Sanatlar Fakültemizi ziyaret ettim. Orada birbirinden değerli hocalarımızın ve öğrencilerimizin sanat eserlerini gördüm. Bu eserleri bir salonda sergileyerek Isparta halkına göstermek lazım, onların beğenisine sunmak lazım. Bu birkaç işi birden görecek; hem Isparta’da sanata katkı sağlanmış olacak, hem de bu eserlerin satılmasıyla o eserleri yapan öğrencilerin okul harçlıklarının, masraflarının çıkarılmasına vesile olacak. Bu şekilde karşılıklı fayda sağlanacak.

Sadece bizim üniversitemizin Tıp Fakültesinde 55 profesör var, Büyük Atatürk’ün Isparta’yı ziyaret ettiği 1930 yılında bütün Türkiye’de bu kadar profesör yoktu. Bugün sadece Isparta Vilayetinde bin’e yakın doktor var, o yıllarda ülke genelinde bu kadar doktor yoktu.

Karabük memleketimizin güzel cennet köşesi, bundan 20 sene önce Karabük Üniversitesi denseydi canım buda nereden çıktı denirdi. 20 yıl önce, 30 yıl önce bırak üniversiteyi illerde Anadolu Lisesi açılması için büyük uğraşlar verilirdi, büyük çabalar sarf edilirdi. Ben o dönemlerin valisiyim. Ama bugün baktığımızda Karabük hem il olmuş, hem de üniversitesi olmuş, bütün bunlar Türkiye’nin ileri ülkeler yolunda aldığı mesafeyi göstermektedir” dedi.

ISPARTA’YA YENİ BİRİMLER KAZANDIRIRKEN CESUR DAVRANIYORUZ

Isparta’ya yeni bölümler, yeni birimler kazandırılırken çok cesur davrandıklarını ifade eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu; “Tabi biz bu cesur adımları atarken bizlere karşı her zaman desteklerini esirgemeyen değerli büyüğümüz Durmuş hocamıza ve Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Üniversitemizin şehirle bütünleşmesi bizim açımızdan çok önemli, biz bu doğrultuda Sayın Valimizi bir birleştirici liderimiz olarak görüyoruz. Kendileri bize her alanda yol gösteriyor, her alanda cesaret veriyor. Bu güzel birliktelikten bereket doğar, bu birliktelik doğrultusunda ülkemize büyük yaralar sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

MÜZAKERE ETTİK

Fırsat buldukça üniversite ziyaretlerinde bulunduklarını ifade eden YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, “Üniversitelerimizi hem yakinen gözlemlemek, hem de üniversitelerin çeşitli konularını görüşmek için ziyaretlerimiz oluyor. Bu doğrultuda Süleyman Demirel Üniversitesinin yeni stratejisini, açılması düşünülen yeni bölümlerini ve rektörümüzün yapmak istediklerini ortaklaşa müzakere ettik. Şimdiden bir şey söylemek erken, ama sayın rektörümüzün yeni fakülte konusunda birkaç önerileri, düşünceleri var.Tabi dediğim gibi bunları söylemek erken, ama sağlıkla ilgili olabilir, yeni alanlar olabilir, rektör hocamızın düşünceleri böyle. Bunların aşamalarını, şartlarını, hangi tür fakültelerin ülkeye ihtiyacı var, bunları konuştuk. Bunların hazırlıklarını yaparak yükseköğretim kurumuna sunacaklar. Sayın Valimiz üniversitemiz için, Isparta için büyük bir şans. Üniversiteler eğer kendi bulundukları ilde valiyle, belediye başkanıyla ve şehrin ileri gelenleriyle, kurumlarla ortaklaşa uyum içinde çalıştıklarında çok daha hızlı gelişmekteler. Bu bakımdan Isparta çok şanslı bir dönemi yaşamakta, ben sayın valimize üniversiteye vermiş olduğu destekler nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

25 yıldır Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile tanıştıklarını ifade eden Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Sayın Rektörümüzü uzun zamandan beri ziyaret etmek istiyorduk, nasip bugünmüş. Hasan bey çok başarılı bir arkadaşımızdır, Isparta’ya çok büyük katkısı olacağına inanıyorum. Sayın Valimize de bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum